- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Піци «Шкільні» з вареною ковбасою, маринованими огірками та сиром
Піци «Шкільні» з вареною ковбасою, маринованими огірками та сиром
Цей рецепт поєднує класичні інгредієнти з оригінальним смаком, що надає страві своєрідності.
Піци «Шкільні» з вареною ковбасою, маринованими огірками та сиром — чудовий варіант для швидкого та смачного обіду чи вечері, що припаде до смаку як дітям, так і дорослим.
Цей рецепт поєднує класичні інгредієнти з оригінальним смаком, що надає страві своєрідності.
Використання маринованих огірків додає свіжості та кислотності до смаку піци, роблячи її більш насиченою. Варена ковбаса, розрізана на кубики, є ідеальним доповненням до солодкавого сиру, створюючи збалансований смаковий профіль. А тісто для піци, виготовлене за цим рецептом, має неповторний смак і текстуру, які чудово поєднуються з начинкою.
Інгредієнти:
вода (кімнатної температури) — 170 мл;
яйце — 1 шт.;
масло вершкове (розм'якшене) — 30 г;
борошно — 400 г (3 склянки ємністю 200 мл) + для роботи з тістом;
дріжджі пресовані — 20 г;
цукор — 1 ст. ложка;
сіль — ½ ч. ложки;
ковбаса варена — 250 г;
огірки мариновані — 250 г (2 шт.);
сир твердий -150 г;
кетчуп — 100 мл або томатна паста — 50 г (тоді її потрібно розвести водою у співвідношенні 1:1).
Приготування.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і залишити за кімнатної температури, щоб воно розм'якшилося.
Воду, якщо необхідно, також підігріти до кімнатної температури.
У теплій воді розчинити дріжджі. Додати столову ложку цукру. Перемішати віничком і залишити на 10 хвилин до появи пінної шапочки на поверхні.
Додати в опару сіль і яйце.
Потроху підсипайте борошно, перемішуючи віничком або ложкою.
Коли тісто збереться в грудку, додати до нього м'яке вершкове масло і продовжувати заміс.
Закінчувати заміс краще вручну на посипаному мукою столі (або за допомогою кухонного комбайна).
Через 8-10 хвилин вимішування має вийти м'яке тісто, яке добре збирається в кулю та відлипає від рук і поверхонь. Викласти тісто в глибоку миску, накрити харчовою плівкою та залишити у теплому місці на 1 годину.
Через годину тісто має збільшитися у 2-3 рази. Обім’яти його, випустивши все повітря.
Розділити тісто на 10 рівних частин вагою 70-80 г. Скачати з них кульки та накрити харчовою плівкою.
Підготувати потрібні інгредієнти для начинки.
Увімкнути духовку для розігріву до 200 °С.
Твердий сир натерти на великій тертці.
Ковбасу та огірки нарізати дрібними кубиками.
Кулю тіста розкачати у круглий пласт завтовшки 0,5 см і діаметром 12-16 см.
Деко застелити пергаментом і викласти туди партію заготовок із тіста.
Змастити всю поверхню тесту кетчупом або томатною пастою.
Розподілити по тісту ковбасу й огірки, залишаючи приблизно 1 см до краю порожнім.
Зверху викласти по 2-3 ч. ложки тертого сиру.
Випікати «шкільні» піци при 200 ℃ 10-12 хвилин, до розплавлення сиру та рум'яних бортиків.
Більше новин читайте на GreenPost.