Догори
Дати відгук

Піци «Шкільні» з вареною ковбасою, маринованими огірками та сиром

Цей рецепт поєднує класичні інгредієнти з оригінальним смаком, що надає страві своєрідності.

3 хв на прочитання28 Травня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Піци «Шкільні» з вареною ковбасою, маринованими огірками та сиром — чудовий варіант для швидкого та смачного обіду чи вечері, що припаде до смаку як дітям, так і дорослим.

Цей рецепт поєднує класичні інгредієнти з оригінальним смаком, що надає страві своєрідності.

Використання маринованих огірків додає свіжості та кислотності до смаку піци, роблячи її більш насиченою. Варена ковбаса, розрізана на кубики, є ідеальним доповненням до солодкавого сиру, створюючи збалансований смаковий профіль. А тісто для піци, виготовлене за цим рецептом, має неповторний смак і текстуру, які чудово поєднуються з начинкою.

Інгредієнти:

вода (кімнатної температури) — 170 мл;

яйце — 1 шт.;

масло вершкове (розм'якшене) — 30 г;

борошно — 400 г (3 склянки ємністю 200 мл) + для роботи з тістом;

дріжджі пресовані — 20 г;

цукор — 1 ст. ложка;

сіль — ½ ч. ложки;

ковбаса варена — 250 г;

огірки мариновані — 250 г (2 шт.);

сир твердий -150 г;

кетчуп — 100 мл або томатна паста — 50 г (тоді її потрібно розвести водою у співвідношенні 1:1).

Приготування.

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника і залишити за кімнатної температури, щоб воно розм'якшилося.

Воду, якщо необхідно, також підігріти до кімнатної температури.

У теплій воді розчинити дріжджі. Додати столову ложку цукру. Перемішати віничком і залишити на 10 хвилин до появи пінної шапочки на поверхні.

Додати в опару сіль і яйце.

Потроху підсипайте борошно, перемішуючи віничком або ложкою.

Коли тісто збереться в грудку, додати до нього м'яке вершкове масло і продовжувати заміс.

Закінчувати заміс краще вручну на посипаному мукою столі (або за допомогою кухонного комбайна).

Через 8-10 хвилин вимішування має вийти м'яке  тісто, яке добре збирається в кулю та відлипає від рук і поверхонь. Викласти тісто в глибоку миску, накрити харчовою плівкою та залишити у теплому місці на 1 годину.

Через годину тісто має збільшитися у 2-3 рази. Обім’яти його, випустивши все повітря.

Розділити тісто на 10 рівних частин вагою 70-80 г. Скачати з них кульки та накрити харчовою плівкою.

Підготувати потрібні інгредієнти для начинки.

Увімкнути духовку для розігріву до 200 °С.

Твердий сир натерти на великій тертці.

Ковбасу та огірки нарізати дрібними кубиками.

Кулю тіста розкачати у круглий пласт завтовшки 0,5 см і діаметром 12-16 см.

Деко застелити пергаментом і викласти туди партію заготовок із тіста.

Змастити всю поверхню тесту кетчупом або томатною пастою.

Розподілити по тісту ковбасу й огірки, залишаючи приблизно 1 см до краю порожнім.

Зверху викласти по 2-3 ч. ложки тертого сиру.

Випікати «шкільні» піци при 200 ℃ 10-12 хвилин, до розплавлення сиру та рум'яних бортиків.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро