Запашна, ніжна, соковита — піца з морепродуктами підкорює серця. Якщо ви фанат морського смаку, то піца з морепродуктами — те, що треба! Тонке тісто, ніжний сир, пікантний соус і багато креветок, мідій, кальмарів — звучить смачно, чи не так? Ця піца давно стала хітом у меню піцерій, адже поєднання морепродуктів із сиром і томатами просто ідеальне. Хочете приготувати таку смакоту вдома? Ось простий рецепт.
Інгредієнти:
тісто для піци — готове або домашнє;
томати у власному соку — 200 г;
моцарела — 150 г;
креветки — 100 г;
кальмари — 100 г;
мідії — 100 г;
оливкова олія — 2 ст. л.;
часник — 1 зубчик;
орегано, базилік, сіль — до смаку.
Приготування.
Якщо морепродукти заморожені, розморозити їх у холодильнику чи холодній воді, а потім ретельно промити. Креветки очистити від панцира, кальмарів нарізати кільцями. Мідії, якщо вони у мушлях, попередньо відварити 5 хвилин у підсоленій воді, а потім вийняти із мушель.
У невеликій сковорідці розігріти 1 ст. л. оливкової олії. Додати подрібнений часник і обсмажити 1 хвилину, щоб він віддав аромат. Додати томати у власному соку, розім’яти їх виделкою чи блендером до однорідної консистенції. Додати дрібку орегано, солі та варити на середньому вогні 5–7 хвилин, поки соус не загусне. Для ще більшого смаку додати дрібку червоної паприки чи перцю чилі до соусу, якщо любите пікантність. Зняти з вогню та дати трохи охолонути — це буде основа піци.
На іншій сковорідці розігріти 1 ст. л. оливкової олії, додати морепродукти (креветки, кальмари, мідії) і залишок подрібненого часнику. Обсмажити 2–3 хвилини на середньому вогні, щоб морепродукти стали ароматними.
Розкачати тісто для піци на деко чи спеціальну форму, змастити його підготовленим томатним соусом. Рівномірно розподілити натерту моцарелу та викласти зверху обсмажені морепродукти.
Випікати піцу в розігрітій до 220 °C духовці 10–12 хвилин, доки сир не розплавиться, а краї тіста не стануть золотавими. Дістати з духовки, посипати свіжим базиліком і подавати гарячою.
Більше новин читайте на GreenPost.