- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Піца на сковороді вдома — за 5 хвилин буде готова
Піца на сковороді вдома — за 5 хвилин буде готова
Ідеальний і швидкий рецепт навіть для сніданку.
Сьогодні важко знайти людину, яка б не любила піцу. Однак далеко не всі люблять гратися з тістом і розігріванням духовки. Чи можливо приготувати ідеальну піцу — з ніжною основою, хрусткою скоринкою та соковитою начинкою — вдома, не докладаючи особливих зусиль? Звісно, можливо!
Це ідеальний і швидкий рецепт навіть для сніданку чи швидкого обіду, з чашкою кави чи солодкого чаю. Їсти її можна як столовим приладдям, так і по-простому, коли не вистачає часу, — руками.
Щоби приготувати справжню піцу, італійські кулінари використовують особливе борошно з високим умістом клітковини. Та у приготуванні піци на сковороді можна обійтись і звичайним пшеничним борошном першого ґатунку. Можна змішати його з невеликою кількістю манної крупи, щоб отримати необхідну текстуру тіста. До того ж піца на сковороді готується без використання дріжджів.
Як начинку для піци на сковороді можна використати будь-які продукти, які знайдуться у вас напохваті та смакуватимуть саме вам. Ковбаса, овочі, сир, гриби, трохи оливок, помідори, зелень до смаку — згодиться те, що є в холодильнику. Але ніколи не використовуйте для піци сир чедер, а також напівтверді сири з низькою температурою плавлення. Ідеальним варіантом буде моцарела.
Найкраще така піца смакує гарячою, тож не варто робити велику порцію відразу.
Інгредієнти:
сметана — 4 ст. л.;
майонез — 4 ст. л.;
яйця — 2-3 шт.;
борошно — 10 ст. л.;
ковбаса — до смаку;
гриби — до смаку;
оливки — до смаку;
зелень — до смаку;
твердий сир — 150 г;
соняшникова олія — для змащування.
Приготування.
До глибокої посудини насипати просіяне борошно. Додати майонез, яйця, сметану. Змішати все до отримання однорідної маси.
Тісто для звичайної піци довелося б добре вимішувати впродовж деякого часу, дати йому настоятися, після чого розкачати. Проте тісто для піци на сковороді достатньо просто вимішати до консистенції густої сметани.
Ковбасу, помідори, оливки порізати кружечками. Подрібнити гриби.
Сир натерти на середній терці.
Узяти глибоку сковороду, змастити її олією й вилити на неї усе тісто.
Поставити сковорідку на середній вогонь.
Коли тісто трохи схопиться, рівномірно викласти на нього начинку в довільній послідовності. Не нагромаджуйте всі інгредієнти в центрі піци — це може вплинути на швидкість її приготування. До того ж не слід робити шар начинки занадто товстим, інакше деякі інгредієнти можуть не досмажитися, а деякі підгоріти.
Зверху все щедро присипати натертим сиром.
Сковорідку накрити кришкою і тримати на вогні до того часу, поки сир повністю розплавиться. Тоді зняти піцу зі сковороди, викласти на плоску тарілку.
Більше новин читайте на GreenPost.