- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісний суп із лечо та картоплі — смачний, простий і бюджетний
Пісний суп із лечо та картоплі — смачний, простий і бюджетний
Готується він швидко, і подавати на стіл можна відразу.
Пісний суп із лечо та картоплі — смачна, проста і бюджетна перша страва.
Інгредієнти:
картопля — 450 г;
лечо — 400 г (1 баночка об'ємом 0,5 л);
зелень петрушки — 12 г;
базилік свіжий — 12 г;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
вода — 900 мл.
Приготування.
У каструлі довести до кипіння приблизно 900 мл води.
Картоплю очистити та нарізати невеликими кубиками.
Опустити картоплю в киплячу воду.
Варити картоплю на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин після закипання до м'якості.
Картоплем'ялкою чи виделкою злегка розім’яти відварену картоплю.
Солодкий перець із лечо (якщо смужки широкі) нарізати тонкими смужками.
Петрушку та базилік дрібно покришити ножем.
Додати лечо в каструлю з картоплею.
Зменшити вогонь до мінімуму і варити суп приблизно 5 хвилин. За 2 хвилини до кінця приготування суп посолити до смаку.
Вимкнути вогонь, додати чорний мелений перець.
Додати зелень.
Трохи перемішати — запашний пісний суп із лечо готовий.
Розлити суп з картоплею та солодким перцем по тарілках і подавати.
Смачного!
Також ми розповідали про пісну піцу з грибами й овочами: простий і бюджетний рецепт.