- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісні голубці з вареною картоплею та грибами в каструлі — покроковий рецепт
Пісні голубці з вареною картоплею та грибами в каструлі — покроковий рецепт
В класичному варіанті готуються без грибів, лише з обсмаженою цибулею, але обирати вам.

Голубці з картоплі — страва старовинної української кухні. Колись капусту на голубці замінювали на молоде листя червоного буряка чи винограду. Заливали страву водою, розведеною з квасом, якщо страва готувалася до посту. На Півдні робили голубці якомога більшого розміру, а от на Заході один лист ділили на кілька частин, інакше господиня вважалася лінивою. В класичному варіанті картопляні голубці готуються без грибів, лише з обсмаженою цибулею, але обирати вам. Аби страва вийшла більш соковитою, викладайте на дно та на верх каструлі листя капусти — до речі, воно виходить теж нереально смачне, тому викидати не доведеться. Подають їх у гарячому вигляді зі сметанним соусом.
Інгредієнти:
капустяне листя — 10-12 шт.;
картопля — 400 г;
гриби — 300 г;
цибуля — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
томатна паста — 200 г;
лавровий лист — 1-2 шт.;
зелень кропу — до смаку;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Очищену картоплю зварити у підсоленій воді до готовності. Після чого злити рідину і пюрувати.
Порізану цибулю обсмажити до прозорості, додати моркву та гриби, коли суміш буде готова, перекласти її до картопляного пюре. Додати сіль, перець, спеції та перемішати.
Листя капусти відварити до м’якості та зрізати тверді прожилки, воду зливати не потрібно.
Капусту начинити картоплею, сформувавши голубці. Викласти у каструлю.
У воду, в якій варилася капуста, вкинути томатну пасту, посолити та розмішати. Залити в посудину так, аби соус ледь прикривав страву. Покласти лаврове листя, сушений кріп і варити на помірному вогні приблизно 45-50 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.







