Пісні ажурні млинці на окропі — рецепт без яєць

1 хв на прочитання21 Жовтня 2022, 07:31

Вони виходять нейтральними на смак — якщо хочете просто солодких млинців, то додайте більше цукру.

Рецепт ажурних млинців на окропі не вимагає яєць. Однак не поспішайте під час приготування млинців. Дайте тісту постояти 15-20 хвилин, щоб у ньому розвинулась клейковина і млинці краще відходили від сковороди. Для пісних млинців це важливо, тому що в них немає яєць, які би зв'язували тісто краще.

Інгредієнти:

вода — 200 мл;

крутий окріп — 200 мл;

борошно пшеничне — 200 г;

сода — 1 ч. л.;

сіль — 1/3 ч. л.;

цукор — 1 ст. л.;

рослинна олія без запаху — 2 ст. л.;

картопляний крохмаль — 1 ч. л.

Приготування.

У мисці з'єднати борошно, сіль, цукор, крохмаль і соду, потім влити воду кімнатної температури. Млинці виходять нейтральними на смак — якщо хочете просто солодких млинців, то додайте більше цукру.

Все змішати до отримання однорідного в'язкого тіста.

Поступово цівкою в тісто влити окріп і, безперервно помішуючи, довести до стану млинцевого тіста. Воно вийде досить рідке. Дати постояти 15 хвилин, за цей час тісто стане трохи густішим.

Далі додати в тісто олію й добре перемішати.

Випікати млинці на добре розігрітій сковороді по обидва боки до рум'яності. Перед першим млинцем змастити сковороду маслом, далі цього не потрібно.

Готові млинці за бажанням можна змастити кокосовим маслом без запаху, так вони будуть ще ніжнішими та смачнішими.

Також ми розповідали про «ліниві» хачапурі з сиром і зеленню.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: