- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пісне рагу з картоплі та грибів у горщиках — проста і смачна страва на святковий стіл
Пісне рагу з картоплі та грибів у горщиках — проста і смачна страва на святковий стіл
Гриби підійдуть не лише сушені, а й свіжі чи заморожені.
Прості пісні страви з картоплі готувати не складно, головне — бажання та правильний рецепт. Наприклад, можна приготувати пісне рагу з картоплі та грибів у горщиках — ситну страву на святкову вечерю.
Гриби підійдуть не лише сушені, а й свіжі чи заморожені. Можна взяти печериці, та краще все-таки лісові: білі, польські, підберезники, лисички тощо.
Інгредієнти:
сушені гриби — 300 г;
картопля — 700 г;
морквина велика — 1 шт.;
цибуля — 1 шт.;
часник, сіль, перець — до смаку;
олія — до смаку;
вода — до потрібної консистенції.
Приготування.
Гриби залишити на 2 години, заливши холодною водою. Потім вкинути в киплячу воду та варити 15 хвилин.
Моркву нарізати кільцями, цибулю — півкільцями.
На олії підсмажити гриби, вкинути цибулю з морквою та перемішати.
Часник дрібно нарізати й додати до овочів із грибами, посолити, поперчити. Смажити до готовності овочів.
Картоплю почистити, порізати вздовж на 4 частини та викласти в глиняний горщик.
Додати сіль, перець, засмажку та перемішати.
Влити трішки води, накрити кришкою та відправити у розігріту до 190 °С духовку на годину.
Більше новин читайте на GreenPost.