Догори
Дати відгук

Пісне рагу з картоплі та грибів у горщиках — проста і смачна страва на святковий стіл

Гриби підійдуть не лише сушені, а й свіжі чи заморожені.

1 хв на прочитання30 Листопада 2024, 08:18
Фото: «Їсти» Фото: «Їсти»
Поділитись:

Прості пісні страви з картоплі готувати не складно, головне — бажання та правильний рецепт. Наприклад, можна приготувати пісне рагу з картоплі та грибів у горщиках — ситну страву на святкову вечерю.

Гриби підійдуть не лише сушені, а й свіжі чи заморожені. Можна взяти печериці, та краще все-таки лісові: білі, польські, підберезники, лисички тощо.

Інгредієнти:

сушені гриби — 300 г;

картопля — 700 г;

морквина велика — 1 шт.;

цибуля — 1 шт.;

часник, сіль, перець — до смаку;

олія — до смаку;

вода — до потрібної консистенції.

Приготування.

Гриби залишити на 2 години, заливши холодною водою. Потім вкинути в киплячу воду та варити 15 хвилин.

Моркву нарізати кільцями, цибулю — півкільцями.

На олії підсмажити гриби, вкинути цибулю з морквою та перемішати.

Часник дрібно нарізати й додати до овочів із грибами, посолити, поперчити. Смажити до готовності овочів.

Картоплю почистити, порізати вздовж на 4 частини та викласти в глиняний горщик.

Додати сіль, перець, засмажку та перемішати.

Влити трішки води, накрити кришкою та відправити у розігріту до 190 °С духовку на годину.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.