Догори
Дати відгук

Після «одеського вікенду» МОЗ прогнозує зростання COVID-19

1 хв на прочитання30 Червня 2020, 10:06
Поділитись:

Через те, що минулими вихідними тисячі людей гайнули на відпочинок в Одесу, Україну чекає новий спалах захворюваності на коронавірус. Про це під час брифінгу заявив Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

«Ми були свідками годинних заторів на в’їзді в Одесу – це зрозуміло, люди хотіли на довгі вихідні відпочити і поїхати на море. Але повне недотримання правил і рекомендацій, встановлених МОЗ… Ті кадри, які ми бачили з клубів, повне недотримання соціальної дистанції… Все це призводить до підвищення рівня захворювання», - заявив міністр.

Тому він закликав місцеву владу серйозніше поставитися до карантину.

«Я розумію, що зараз непопулярно встановлювати нові обмеження чи контролювати виконання рекомендацій. Бо зараз будуть вибори. Але захворюваність зростає по всій країні», - додав він, закликавши дотримуватись карантинних обмежень.

За минулу добу в Україні підтвердили ще 706 випадків COVID-19. Загалом в Україні вже 44 334 хворих на недугу. За останню добу загинуло 12 осіб, загальна кількість померлих – 1159. З початку пандемії повністю одужали від недуги 19 115 пацієнтів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.