Підозра у контрабанді лісу: працівникам Поліського лісового офісу та експертам ТПП повідомлено про підозру

1 хв на прочитання03 Жовтня 2024, 22:47

Прокуратура розслідує спробу незаконного вивезення ділової деревини під виглядом дров.

3 жовтня Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру шістьом особам у спробі контрабанди лісоматеріалів у великому розмірі. Підозрювані - четверо працівників філії Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" та двоє експертів Рівненської торгово-промислової палати.

За даними слідства, підозрювані намагалися незаконно вивезти ділову деревину до ЄС. Працівники лісового офісу нібито замаскували необроблені лісоматеріали під дрова у залізничних вагонах. Експерти ТПП, за версією слідства, видали неправдиві висновки, кваліфікуючи деревину як дров'яну. Триває досудове розслідування та перевірка інших службовців на причетність до правопорушень.

За 2024 рік через біржу для експорту реалізовано 907 вагонів деревини (38457 куб. м). На експорт постачається лише дров'яна деревина довжиною до 2 метрів. Згідно з технічними умовами, ділова деревина має містити більше 40% придатної для використання деревини. Кожен вагон перевіряється незалежним експертом ТПП та контролюючими органами. Питання виникли лише щодо кількох вагонів з майже тисячі.

Поліський лісовий офіс наголошує, що лише суд може встановити наявність порушень, і до судового рішення будь-які висновки передчасні.

Рівненська торгово-промислова палата наразі ознайомлюється з інформацією про підозри.

Ситуація залишається під пильною увагою правоохоронних органів та громадськості.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: