Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Під загрозою знищенння унікальна печера «Геонавт», розташована в Козинському лісництві

Під загрозою знищенння унікальна печера «Геонавт», розташована в Козинському лісництві

Печера "Геонавт" – єдина у Київській області печера природного походження

1 хв на прочитання10 Січня 2022, 15:51
Поділитись:

"Чорні реєстратори" незаконно віддали під забудову територію майбутніх заказників "Печера Геонавт" площею 8 га та "Ірпінський затишок" площею 15 га. Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на Facebook Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

Як зазначають дослідники, печера "Геонавт", розташована на землях Київського лісгоспу (Козинське лісництво) під Обуховом, незаконно, без згоди самого лісгоспу, передана під котеджну забудову.

"Печера "Геонавт" – єдина у Київській області печера природного походження. Її довжина – близько 60 метрів. У разі будівництва тут котеджів її буде знищено", – йдеться в повідомленні КЕКЦ.

Ділянку соснового лісу на землях Київського лісгоспу (Ірпінське лісництво),  де має бути створений заказник "Ірпінський затишок" також без згоди лісгоспу незаконно передали під будівництво багатоповерхівок.

Київський еколого-культурний центр зазначає, що це – не єдині випадки.

"Торік "чорні реєстратори" незаконно відібрали у Фастівського лісгоспу територію лісового заказника загальнодержавного значення "Урочище Унава" площею близько 700 га та передали приватній фірмі під забудову та продаж землі. Крім цього, "чорні реєстратори" незаконно відібрали у того ж Фастівського лісгоспу ще близько 200 га лісів і передали тій же приватній фірмі під продаж землі та забудову", – повідомляють дослідники.

Київський еколого-культурний центр подав позов до суду.

Раніше ми писали, що на Волині діє унікальний скельний монастир 15-17 ст. – місцеві мешканці збирають кошти на дорогу до нього 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко