Догори
Дати відгук

Під Верховною Радою протестують проти вакцинації (ФОТО)

Сьогодні Верховна Рада має розглянути законопроект про систему суспільного здоров'я № 4142.

2 хв на прочитання04 Лютого 2021, 11:13
Протест під ВРУ. Фото: http://vvv.org.ua/ Протест під ВРУ. Фото: http://vvv.org.ua/
Поділитись:

Сьогодні Верховна Рада має розглянути законопроект про систему суспільного здоров'я № 4142. Його внесено другим до розгляду і голосування депутатами у порядку денному на 4 лютого 2021 року.

Під стінами парламенту вже зібрався мітинг проти вакцинації.

Протест під ВРУ

Протест під ВРУ
Протест під ВРУ
Протест під ВРУ

Як стверджують пікетувальники,  норми закону у частині заборони прийняття та відвідування закладів освіти дітьми без одного або декількох щеплень є    дискримінаційними й антиконституційними.    

Законопроект № 4142 передбачає, зокрема, презумпцію згоди на вакцинацію: в тому випадку, якщо батьки хочуть відмовитися щепити дитину, вони повинні будуть написати заяву про відмову від вакцинації. 

ГО «Вакцинація: вільний вибір» направила відкритий лист до Верховної Ради України. 

«Пропоновані «норми», зокрема, ставлять отримання людиною освіти і право на працю, право виїзду за кордон в залежність від наявність всіх щеплень за календарем вакцинації», — заявляють у громадській організації.

Також законопроєкт № 4142 «Про систему громадського здоров’я»  передбачає створення нового державного органу, який буде опікуватись біологічною безпекою країни. 

До слова, в лютому в Україну надійде перша партія вакцини проти коронавірусу. У МОЗ кажуть, що це буде мільйон доз. Першими щеплення отримають медики, які працюють із хворими на коронавірус та військові, які виконують бойові завдання в зоні ООС. 

Як ми писали раніше, медреформа зробила можливими відвідування лікаря без декларації та діагноз у Viber. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost