Догори
Дати відгук

Перетворяться на отруту: продукти, які не можна готувати у фользі

Приготування у фользі може бути небезпечним.

1 хв на прочитання04 Серпня 2023, 22:30
Поділитись:

Часто, для запікання м'яса, риби та овочів, господині використовують саме фольгу. Це дуже зручно, адже продукти стають соковитими, а також утворюється золотиста скоринка. Але використання фольги – це не завжди корисно.

Оксидна плівка на харчовій фользі запобігає потраплянню металу на продукти. Однак є ряд продуктів, які можуть пошкодити її «захист». Так, не варто використовувати фольгу, якщо в рецепті передбачено використання оцтової або лимонної кислоти, або продуктів з кислотою.

Також не можна використовувати в приготування страв технічну фольгу. Її покривають герметиком, або іншими речовинами, які не призначені для вживання.

Які продукти в жодному разі не можна готувати у фользі:

  • червоне м'ясо
  • домашня птиця
  • сир
  • лимон
  • різні спеції
  • сіль

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost