Перетворяться на отруту: продукти, які не можна готувати у фользі
Приготування у фользі може бути небезпечним.
Часто, для запікання м'яса, риби та овочів, господині використовують саме фольгу. Це дуже зручно, адже продукти стають соковитими, а також утворюється золотиста скоринка. Але використання фольги – це не завжди корисно.
Оксидна плівка на харчовій фользі запобігає потраплянню металу на продукти. Однак є ряд продуктів, які можуть пошкодити її «захист». Так, не варто використовувати фольгу, якщо в рецепті передбачено використання оцтової або лимонної кислоти, або продуктів з кислотою.
Також не можна використовувати в приготування страв технічну фольгу. Її покривають герметиком, або іншими речовинами, які не призначені для вживання.
Які продукти в жодному разі не можна готувати у фользі:
- червоне м'ясо
- домашня птиця
- сир
- лимон
- різні спеції
- сіль