Печериці в клярі з легким соусом: закуска, яка розлітається за лічені хвилини

2 хв на прочитання11 Травня 2024, 13:30

Хрумка золотиста скоринка, під якою ховаються соковиті гриби.

Пропонуємо приготувати оригінальну закуску – печериці в клярі, смажені у фритюрі. Для панірування використовуємо борошно, яйця та подрібнені сухарі. Щоб паніровка рівно лежала на грибочках і повністю їх покривала, паніруємо повторно. Тут необхідно дотримуватись чіткої послідовності всіх шарів панірування. За рахунок такого товстого шару грибний сік повністю залишається всередині. Завдяки завершальному шару — подрібненим сухарям, кульки набувають хрумкої золотистої скоринки, під якою ховаються соковиті гриби.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Великі гриби розрізати четвертими, дрібні залишити цілими.
  2. Обмити гриби і видалити бруд.
  3. Далі кожен грибочок обваляйте в борошні, зайве борошно струсіть.
  4. Яйця вбийте в глибоку миску, додайте молоко, розколоти виделкою, трохи додайте солі та перцю.
  5. Після борошна печериці опустіть у яєчну суміш.
  6. Третім шаром панірування будуть подрібнені сухарі.
  7. Після сухарів грибочки назад опустіть у яйце.
  8. Ще раз запаніруйте заготовки у сухарях.
  9. На вогонь поставте сотейник, влийте велику кількість олії (краще без вираженого запаху), розігрійте її. Щоб скоротити кількість масла до мінімуму, використовуйте вузьку ємність. У добре розігріту олію (не киплячу) по черзі опускайте заготовки. Смажте їх приблизно 3 хвилини, періодично перевертаючи, щоб усі боки кульок прожарилися рівномірно.
  10. Печериці в паніровці дістаньте з олії за допомогою шумівки, покладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала в себе надлишки олії. Страву подавайте на стіл у тандемі з сметанним соусом. Цибулю, зелену цибулю і зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною.

Подати гриби з соусом до столу.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: