Догори
Дати відгук

Паводки дійшли до центральної України: підтопило місто на Вінниччині

У держадміністрації вважають, що наслідки могли бути значно гіршими

2 хв на прочитання25 Червня 2020, 11:55
Фото: Укрінформ Фото: Укрінформ
Поділитись:

На Вінниччині підтопило місто Ямпіль та чотири села, розташованих уздовж Дністра. Про це з посиланням на інформацію Ямпільської РДА пише Укрінформ.

Як повідомляють в адміністрації, в ніч на 25 червня із водосховища Дністровської ГЕС здійснили контрольований скид води і саме це врятувало регіон від значно гірших наслідків. 

«Ніч з 24 на 25 червня ми пережили з великою тривогою і надіємось, що 2008 рік не повториться. Кожної години рівень води у річці Дністер піднімався на 10 см. Районною державною адміністрацією, органами місцевого самоврядування, а саме: Михайлівки, Гальжбіївки, Порогів, Цекинівки, В.Кісниці та м. Ямполя вживалися усі можливі заходи по недопущенню масового підтоплення. За результатами моніторингу по району, маємо лише підтоплені городи та під’їзні дороги», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на ранок четверга рівень води у річці Дністер становить 5,90 м. З 14.00 середи вода піднялась на 1,30 м. Обсяги середньодобового скиду води Дністровською ГЕС – 2050 куб.м /сек.

Тим часом у Вінницькій ОДА повідомили, що з метою уникнення погіршення ситуації у прикордонних районах області - Ямпільскому та Могилів-Подільському – керівництво області домовилося з керівництвом Молдови про збільшення об’єму скиду води Дубосарською ГЕС із 1600 куб. м /сек. до 1800 куб.м /сек.

Це значно зменшило ризики ускладнення ситуації із можливим затопленням у південних районах Вінниччини.

Нагадаємо, у західних областях України залишаються підтопленими до 300 населених пунктів.  За повідомленнями ДСНС, сьогодні, 25 червня, продовжаться паводки на Дністрі, Тисі і Пруті. На окремих ділянках затопить сільгоспугіддя, окремі прирiчкові господарські об'єкти, автодороги місцевого значення. Якщо будуть зливи, то висока ймовірність селевих потоків у горах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.