- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Паста з болгарського перцю, смачна як ікра: приправа до всіх страв на зиму
Паста з болгарського перцю, смачна як ікра: приправа до всіх страв на зиму
Можна подавати як соус до м’яса і риби.

Густа, ароматна, пікантна і дуже смачна паста – соус, прекрасно підходить до будь-якої страви. Можна додати її і в борщі, в овочеве рагу, подати як соус до м’яса і риби.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- болгарський перець – 2 кг;
- хмелі-сунелі і сухий базилік – по 0.5 ч.л;
- сіль – 2 ч.л;
- перець чорний – 0.5 ч.л;
- перець гострий – 1 ч.л.
Процес приготування пасти з болгарського перцю
- Перець промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
- Викладаємо перець на деко, застелене пергаментом.
- Духовку розігріваємо до 250 градусів і запікаємо перець 20 – 30 хвилин.
- За цей час необхідно перець перевернути кілька разів, щоб він запікався рівномірно.
- Виймаємо з духовки і укладаємо перець в пакет, зав’язуємо і залишаємо на 5 хвилин.
- Це необхідно зробити для того, щоб шкірка з перцю легко відходила.
- Знімаємо шкірку, прибираємо плодоніжки і насіння.
- Шматочки перцю перебиваємо занурювальним блендером.
- Додаємо в пасту всі приправи, сіль, варимо після закипання 10 хвилин.
- Пробуємо на сіль і приправи, якщо щось мало, додаємо ще й варимо на невеликому вогні 25 хвилин.
- Якщо ви будете їсти пасту, тоді просто виливаємо в баночку і залишаємо охолонути, потім закриваємо кришкою і ставимо в холодильник.
- Якщо ви консервуєте, тоді розливаємо по банках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо охолоджуватися.
- Зберігаємо в підвалі або в коморі. Не забувайте, що використовуємо стерилізовані банки і кришки.
Більше з розділу Агро

ДБР викрило колишнє керівництво Держгеокадастру на розкраданні понад 500 га державних земель
1 хв на прочитанняВчора

Україна стала повноправним членом Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї
1 хв на прочитання22 Серпня 2025

Посуха на Сході та Півдні України знищила 500 тис. га врожаю: аграрії просять підтримки держави
1 хв на прочитання22 Серпня 2025

Кліматичні виклики для аграріїв: південь України потерпає від посухи та опустелювання
2 хв на прочитання22 Серпня 2025
Всесвітній день рослинного молока: свято, що змінює харчові звички
3 хв на прочитання22 Серпня 2025
Уряд підтримав ще 19 заявок на гранти для переробних підприємств
2 хв на прочитання21 Серпня 2025
Кабмін удосконалив план розвитку агросектору: орієнтир на стандарти ЄС
1 хв на прочитання21 Серпня 2025
«Сімейні молочні ферми» виплачуватимуть дивіденди інвесторам за 2024 рік
1 хв на прочитання20 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Невидима загроза, що оплітає корінням світ: мікропластик у рослинах
3 хв на прочитання3 години тому

Китайська красуня кольквіція
2 хв на прочитання4 години тому

Винахід китайських інженерів можуть змінити ринок чистої енергії
2 хв на прочитанняВчора

Що відбувається з мозком після тривалого використання ChatGPT - дослідження
2 хв на прочитанняВчора
Крижаний щит, що може затопити прибережні міста по всьому світу, на межі колапсу
1 хв на прочитанняВчора
Угорщина заявляє про зупинку постачання нафти нафтопроводом «Дружба»
1 хв на прочитанняВчора
Новий рекорд: хорватський фрідайвер затримав дихання майже на пів години
1 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 24 серпня 2025 року
5 хв на прочитанняВчора