- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Паста з болгарського перцю, смачна як ікра: приправа до всіх страв на зиму
Паста з болгарського перцю, смачна як ікра: приправа до всіх страв на зиму
Можна подавати як соус до м’яса і риби.
Густа, ароматна, пікантна і дуже смачна паста – соус, прекрасно підходить до будь-якої страви. Можна додати її і в борщі, в овочеве рагу, подати як соус до м’яса і риби.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- болгарський перець – 2 кг;
- хмелі-сунелі і сухий базилік – по 0.5 ч.л;
- сіль – 2 ч.л;
- перець чорний – 0.5 ч.л;
- перець гострий – 1 ч.л.
Процес приготування пасти з болгарського перцю
- Перець промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
- Викладаємо перець на деко, застелене пергаментом.
- Духовку розігріваємо до 250 градусів і запікаємо перець 20 – 30 хвилин.
- За цей час необхідно перець перевернути кілька разів, щоб він запікався рівномірно.
- Виймаємо з духовки і укладаємо перець в пакет, зав’язуємо і залишаємо на 5 хвилин.
- Це необхідно зробити для того, щоб шкірка з перцю легко відходила.
- Знімаємо шкірку, прибираємо плодоніжки і насіння.
- Шматочки перцю перебиваємо занурювальним блендером.
- Додаємо в пасту всі приправи, сіль, варимо після закипання 10 хвилин.
- Пробуємо на сіль і приправи, якщо щось мало, додаємо ще й варимо на невеликому вогні 25 хвилин.
- Якщо ви будете їсти пасту, тоді просто виливаємо в баночку і залишаємо охолонути, потім закриваємо кришкою і ставимо в холодильник.
- Якщо ви консервуєте, тоді розливаємо по банках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо охолоджуватися.
- Зберігаємо в підвалі або в коморі. Не забувайте, що використовуємо стерилізовані банки і кришки.
Більше з розділу Агро
Кліматичний удар по агробізнесу: у провідних провінціях Китаю гниє 30% національного врожаю кукурудзи
1 хв на прочитання9 годин тому
Чому рвуться млинці та як цього уникнути
1 хв на прочитання21 година тому
Фермери підтримують ініціативу щодо законодавчого врегулювання порядку "правонаступництва" прав на землю
4 хв на прочитанняВчора
Макарони об’єднують світ: 25 жовтня святкуємо день улюблених «ниточок»
4 хв на прочитанняВчора
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитання24 Жовтня 2025
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання23 Жовтня 2025
Більше з GreenPost
Листопад: місяць обізнаності про здоров’я чоловіків - Movember
2 хв на прочитаннягодина тому
Опалювальний сезон стартує найближчими днями на тлі атак ворога на енергетику
1 хв на прочитання3 години тому
У Чопі пасажиркам потягу закинули через вікно понад тисячу пачок сигарет (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому
Як перевірити якість пального, контролювати недолив та захистити свої права
1 хв на прочитання6 годин тому
Атака по Києву: ракетний удар знищив склад і офіс фармдистриб'ютора, збитки оцінюють у $100 млн
1 хв на прочитання7 годин тому
День обізнаності про інтерсекс, 26 жовтня: повага до тілесної автономії
2 хв на прочитання10 годин тому
День автомобіліста і дорожника: професія, що рухає країну вперед
1 хв на прочитання12 годин тому
Радіодиктант-2025: мовний флешмоб, що об'єднує українців у всьому світі - ексклюзив від автора тексту
3 хв на прочитанняВчора

