Догори
Дати відгук

Паста з болгарського перцю, смачна як ікра: приправа до всіх страв на зиму

Можна подавати як соус до м’яса і риби.

1 хв на прочитання15 Вересня 2022, 14:46
Поділитись:

Густа, ароматна, пікантна і дуже смачна паста – соус, прекрасно підходить до будь-якої страви. Можна додати її і в борщі, в овочеве рагу, подати як соус до м’яса і риби.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • болгарський перець – 2 кг;
  • хмелі-сунелі і сухий базилік – по 0.5 ч.л;
  • сіль – 2 ч.л;
  • перець чорний – 0.5 ч.л;
  • перець гострий – 1 ч.л.

Процес приготування пасти з болгарського перцю

  • Перець промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
  • Викладаємо перець на деко, застелене пергаментом.
  • Духовку розігріваємо до 250 градусів і запікаємо перець 20 – 30 хвилин.
  • За цей час необхідно перець перевернути кілька разів, щоб він запікався рівномірно.
  • Виймаємо з духовки і укладаємо перець в пакет, зав’язуємо і залишаємо на 5 хвилин.
  • Це необхідно зробити для того, щоб шкірка з перцю легко відходила.
  • Знімаємо шкірку, прибираємо плодоніжки і насіння.
  • Шматочки перцю перебиваємо занурювальним блендером.
  • Додаємо в пасту всі приправи, сіль, варимо після закипання 10 хвилин.
  • Пробуємо на сіль і приправи, якщо щось мало, додаємо ще й варимо на невеликому вогні 25 хвилин.
  • Якщо ви будете їсти пасту, тоді просто виливаємо в баночку і залишаємо охолонути, потім закриваємо кришкою і ставимо в холодильник.
  • Якщо ви консервуєте, тоді розливаємо по банках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо охолоджуватися.
  • Зберігаємо в підвалі або в коморі. Не забувайте, що використовуємо стерилізовані банки і кришки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025