Великодні свята завжди асоціюються з пахощами свіжої випічки та ніжного смаку паски. Пропонуємо смачний і простий рецепт бездріжджової паски з сиром і сухофруктами.
Інгредієнти (у розрахунку на 3 шт.):
яйця — 4 шт.;
цукор — 250 г;
сир 5 % — 400 г;
вершки 20 % — 100 г;
м'яке вершкове масло — 100 г + для змащування форм;
олія — 40 мл;
розпушувач — 30 г;
борошно — 400-450 г;
сіль — дрібка;
ванільна есенція — 2 ч. л.;
сухофрукти (родзинки, курага) — 200 г.
Приготування.
Змішати яйця з цукром до утворення піни. Додати сир, перемішати, щоби склад вийшов однорідним.
Додати вершки, олію, масло і ванілін. Змішати.
Окремо з’єднати розпушувач з сіллю і борошном. Просіяти і ввести в тісто. Можливо, не варто додавати все борошно відразу, тому що можна отримати занадто щільний склад.
Це багато в чому залежить від сиру, який ви будете використовувати: що жирніший сир, то більше ви будете використовувати борошна, і навпаки, менш жирний — менше борошна.
Додати начинку — курагу абощо.
Форми змастити вершковим маслом або олією і заповнити їх до половини тістом.
Випікати близько 45 хвилин при 170 °С (якщо важко визначити — використовуйте зубочистку).
Більше новин читайте на GreenPost.