Паска з сиром і сухофруктами — рецепт без дріжджів

1 хв на прочитання27 Березня 2024, 01:21
Зображення згенероване ШІ

Це просто і смачно.

Великодні свята завжди асоціюються з пахощами свіжої випічки та ніжного смаку паски. Пропонуємо смачний і простий рецепт бездріжджової паски з сиром і сухофруктами.

Інгредієнти (у розрахунку на 3 шт.):

яйця — 4 шт.;

цукор — 250 г;

сир 5 % — 400 г;

вершки 20 % — 100 г;

м'яке вершкове масло — 100 г + для змащування форм;

олія — 40 мл;

розпушувач — 30 г;

борошно — 400-450 г;

сіль — дрібка;

ванільна есенція — 2 ч. л.;

сухофрукти (родзинки, курага) — 200 г.

Приготування.

Змішати яйця з цукром до утворення піни. Додати сир, перемішати, щоби склад вийшов однорідним.

Додати вершки, олію, масло і ванілін. Змішати.

Окремо з’єднати розпушувач з сіллю і борошном. Просіяти і ввести в тісто. Можливо, не варто додавати все борошно відразу, тому що можна отримати занадто щільний склад.

Це багато в чому залежить від сиру, який ви будете використовувати: що жирніший сир, то більше ви будете використовувати борошна, і навпаки, менш жирний — менше борошна.

Додати начинку — курагу абощо.

Форми змастити вершковим маслом або олією і заповнити їх до половини тістом.

Випікати близько 45 хвилин при 170 °С (якщо важко визначити — використовуйте зубочистку).

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: