Панфорте — італійський різдвяний пиріг, який можна зберігати до півроку

2 хв на прочитання05 Грудня 2022, 00:21

Тому його можна готувати заздалегідь.

Панфорте — це традиційний італійський пиріг із мигдалем, горіхами, сухофруктами та ягодами, який зазвичай готують на Різдво. Назва цих ласощів походить від італійських слів «pane» — «хліб» і «forte» — «сильний». Панфорте можна готувати заздалегідь і зберігати (попередньо загорнувши його в пергамент) в холодильнику до півроку.

Інгредієнти:

фундук — 50 г;

горіхи волоські (або мигдаль) — 50 г;

інжир — 100 г;

курага — 100 г;

борошно — 100 г;

какао-порошок — 2 ч. л.;

кориця — 1 ч. л.;

мускатний горіх — 1 ч. л.;

коріандр — 0,5 ч. л.;

імбир мелений — 0,5 ч. л.;

перець білий мелений — 1 дрібка;

цукрова пудра (для подачі) — 20 г;

мед — 100 мл;

цукор — 80 г;

вода — 1 ст. л.

Приготування.

Приготувати сироп — змішати в каструлі мед, цукор і воду. Нагріти на невеликому вогні та прокип'ятити 2-3 хвилини.

Обережно — суміш буде сильно пінитися, тому потрібно постійно помішувати. Зняти з вогню й остудити до кімнатної температури.

Поки сироп остигає, покласти у глибоку миску горіхи. Додати до них спеції — мускатний горіх, імбир, корицю, коріандр і білий перець.

Сухофрукти нарізати і додати в миску до горіхів.

Туди ж додати борошно та какао. Перемішати все ретельно.

Залити вміст миски сиропом, він має повністю змочити всі сухі інгредієнти. Для цього перемішати все ложкою або, якщо зовсім густа маса — рукою.

Форму для випічки вистелити пергаментом, змастити вершковим маслом і покласти масу з миски. Утрамбувати та розрівняти пиріг мокрими руками.

Випікати в духовці, розігрітій до 150 °С, 30 хвилин. Потім дістати із форми разом із пергаментом, остудити.

Посипати панфорте цукровою пудрою, нарізати на шматочки і подавати.

Також ми розповідали про новорічну закуску «Ялинкові кульки»: просто й оригінально.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: