Печінкові млинці з морквою і плавленим сиром — святкова страва, хоча готується вона доволі просто.
Інгредієнти:
печінка куряча — 700 г;
яйця — 2 шт.;
борошно — 60 г (0,5 склянки спирту 200 мл);
молоко — 200 мл;
олія — 30 г;
морква — 300-400 г;
сир плавлений — 250 г;
часник — 2-3 зубчики;
майонез — 50-70 г;
листя салату — 7-8 шт.;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком.
Приготування.
З печінки промити й обрізати всі плівки та прожилки.
За допомогою блендера або м'ясорубки подрібнити печінку.
У печінковій масі розбити яйця та влити молоко. Ще раз перебити занурювальним блендером.
Всипати борошно, сіль та перець. Перебити блендером у допустимі грудочки.
Залишити тісто на 15 хвилин за температури навколишнього середовища.
Сковороду добре змастити олією і розігріти. У центрі сковороди вилити 1 ополоник печінкового тіста, швидко закінчити по дну. Смажити млинці по 2 хвилини з кожного боку. Таким чином посмажити всі млинці.
Моркву очистити та натерти на великій тертці.
Часник очистити та пропустити через прес.
Плавлений сир натерти на великій тертці.
У мисці плавлений сир, моркву, подрібнений часник, майонез, сіль і перець перемішати до однорідності.
На кожен млинець, що остигнув, скоро викласти начинку.
Покласти зверху лист салату.
Згорнути досить щільний рулет.
Так зробити з усіма заготовками.
Рулети нарізати шматочками та подати до столу.
Також ми розповідали про «лінивий» хачапурі з сулугуні, помідорами та зеленню: швидко і просто готується на сковороді.