Догори
Дати відгук

Пальчики оближеш: печінкові млинці з морквою і плавленим сиром

Хоча готуються вони доволі просто.

1 хв на прочитання26 Листопада 2022, 00:33
Поділитись:

Печінкові млинці з морквою і плавленим сиром — святкова страва, хоча готується вона доволі просто.

Інгредієнти:

печінка куряча — 700 г;

яйця — 2 шт.;

борошно — 60 г (0,5 склянки спирту 200 мл);

молоко — 200 мл;

олія — 30 г;

морква — 300-400 г;

сир плавлений — 250 г;

часник — 2-3 зубчики;

майонез — 50-70 г;

листя салату — 7-8 шт.;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком.

Приготування.

З печінки промити й обрізати всі плівки та прожилки.

За допомогою блендера або м'ясорубки подрібнити печінку.

У печінковій масі розбити яйця та влити молоко. Ще раз перебити занурювальним блендером.

Всипати борошно, сіль та перець. Перебити блендером у допустимі грудочки.

Залишити тісто на 15 хвилин за температури навколишнього середовища.

Сковороду добре змастити олією і розігріти. У центрі сковороди вилити 1 ополоник печінкового тіста, швидко закінчити по дну. Смажити млинці по 2 хвилини з кожного боку. Таким чином посмажити всі млинці.

Моркву очистити та натерти на великій тертці.

Часник очистити та пропустити через прес.

Плавлений сир натерти на великій тертці.

У мисці плавлений сир, моркву, подрібнений часник, майонез, сіль і перець перемішати до однорідності.

На кожен млинець, що остигнув, скоро викласти начинку.

Покласти зверху лист салату.

Згорнути досить щільний рулет.

Так зробити з усіма заготовками.

Рулети нарізати шматочками та подати до столу.

Також ми розповідали про «лінивий» хачапурі з сулугуні, помідорами та зеленню: швидко і просто готується на сковороді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.