Догори
Дати відгук

Пахлава з волоськими горіхами — ласощі, які можна приготувати в домашніх умовах

Для приготування знадобляться прості продукти.

2 хв на прочитання01 Травня 2023, 01:21
Поділитись:

Пахлаву з волоськими горіхами можна приготувати в домашніх умовах. Для приготування знадобляться прості продукти, хоча сам рецепт не належить до найпростіших.

Інгредієнти:

борошно — 350-400 г;

яйця — 1 шт.;

сода — 1 чайна ложка;

сметана — 200 г;

масло вершкове — 150 г + 150 г для тіста;

волоські горіхи — 300 г;

цукор коричневий — 1,5 склянки;

мед — 150 г;

гаряча вода — 100 мл;

олія для змащування.

Приготування.

Масло для тіста має бути твердим, тому краще його заморозити. Масло потрібно порубати ножем або натерти на тертці. З'єднати з просіяним борошном, перетерти на дрібну крихту.

До сметани додати соду, розмішати, щоб вона згасла.

З'єднати все разом: масло з борошном, сметану. Замісити тісто. Воно має бути еластичним, м'яким. Покласти в холодильник на кілька годин або в морозилку на годину.

Волоські горіхи підсушити в духовці хвилин 5-7, температура 150 °С. Потім подрібнити у блендері. Змішати із цукром. Це начинка.

Тісто розділити на 20 або більше частин, сформувати кульки.

Тонко розкачати кожну кульку. Тепер розтопити вершкове масло. Деко чи сковороду добре змастити олією, тому що тісто прилипає. Розкочений пласт покласти відразу в сковороду. Змастити його трохи розтопленим маслом. На нього викласти шар начинки. Розподілити рівномірно на поверхні. Далі чергувати тісто, масло та начинку, збираючи шари.

Надрізати тісто на ромби, але не до кінця, інакше все витече на дно форми і горітиме. Поверхню змастити олією. Випікати при температурі 180 °С 15 хвилин.

Потім дістати пахлаву і полити зверху вершковим маслом, що залишилося, яке у нас не все пішло на мастило шарів. Якщо розрізи склеїлися, можна ножем їх підрізати, щоб масло просочилося в шари.

Змішати мед із гарячою водою. Приготовленим сиропом залити пахлаву, використовуючи лише 1/2 сиропу. Поставити пахлаву в духовку і запікати ще кілька хвилин до золотистого кольору (хвилин 5-10).

Дістати пахлаву з духовки і полити медовим сиропом. Дати трохи охолонути.

Як пахлава охолоне, дорізати її до кінця на порції. Смачного!

Також ми розповідали про хрумкий грильяж із кунжуту — швидкий десерт без випікання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитання7 хвилин тому
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитаннягодина тому
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитання3 години тому
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитанняВчора
У Мукачеві на День святого Мартина відкрили міжнародний форум виноробів
1 хв на прочитанняВчора
День працівників сільського господарства України
1 хв на прочитанняВчора
Відновлення водних біоресурсів на Одещин: озеро Сасик зариблено молодим товстолобом
1 хв на прочитання15 Листопада 2025
Хліб і сир: гастрономічна пара, що святкує свою універсальність
5 хв на прочитання15 Листопада 2025