Сочевиця – дієтичний продукт, багатий на рослинний білок. Він легко засвоюється організмом та дає тривале відчуття ситості.
Сочевиця – джерело вітамінів (А, групи В, Е, РР), а також необхідних організму мікроелементів (цинк, йод, марганець, мідь, сірка та інші).
Крім того, культура містить ненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6, клітковину та натуральні цукри.
Такий багатий склад робить її бажаною гостею на столі прихильників здорового харчування.
До складу сочевиці входять амінокислоти, які допомагають тілу виробляти гормон щастя серотонін.
Тож при регулярному вживанні ти матимеш стабільно хороший настрій та міцні нерви.
Сочевиця добре регулює роботу сальних залоз.
У результаті на жирній шкірі зменшується кількість прищів і чорних цяток. А на сухій – розгладжуються зморшки і світлішають пігментні плями.
Ця бобова культура – справжня знахідка для вегетаріанців. І відмінна заміна м’ясу. Адже аж третина ваги сочевиці приходиться на легкозасвоюваний білок.
Водночас вона містить лише 2% жирів і вуглеводів, тому входить до складу багатьох дієт.
Сочевиця корисна для чоловіків, бо покращує циркуляцію крові в паховій ділянці. Завдяки цьому –попереджає виникнення простатиту і його ускладнень.
Звісно ж, традиційного лікування у уролога вона не замінить, втім може добре його доповнити і пришвидшити одужання.
У 100 грамах сочевиці міститься 90% добової норми фолієвої кислоти. Саме тому страви з неї дуже корисні для вагітних.
Фолієва кислота – абсолютно необхідний елемент для жінок при надії. Адже забезпечує нормальний розвиток нервової і серцево-судинної системи плоду.
Більше новин читайте на GreenPost.