П'ять продуктів з цинком для захисту від COVID-19

1 хв на прочитання04 Грудня 2020, 14:18

Насіння гарбуза, кунжуту і кеш'ю особливо багаті на цинк.

Дослідження показують, що низький рівень цинку може збільшити ризик смерті від коронавірусної інфекції, тому важливо, щоб раціон в умовах пандемії обов'язково містив продукти, багаті цим мінералом.

Цинк необхідний людському організму для різних функцій: він бере участь в процесах ділення клітин, розщеплення вуглеводів, грає важливу роль в зміцненні імунітету. Медичні працівники відзначають, що в наші дні, крім дотримання всіх заходів щодо стримування коронавіруса, потрібно також готувати організм до боротьби з ним. Цьому в тому числі сприяє споживання певних продуктів, багатих певними поживними речовинами.

Для поповнення цинку і кращого захисту організму від COVID-19 експерти радять включити в раціон п'ять доступних продуктів, насичених  важливим мінералом.

Бобові. Для кращого засвоєння цинку з цієї групи продуктів медики радять піддавати їх замочуванню, варінню, пророщуванню.

Горіхи і насіння. Насіння гарбуза, кунжуту і кеш'ю особливо багаті на потрібну організму речовину.

Молочні продукти. Крім цинку вони є багатим джерелом і інших поживних речовин. Особливо корисна "молочка", що пройшла ферментацію, - натуральний йогурт, ряжанка, сир.

Яйця. Вони містять велику кількість цинку, завдяки чому ефективно зміцнюють імунітет.

Темний шоколад. Він забезпечує організм не тільки цинком, але  й антиоксидантними речовинами, які борються із запаленням,покращуючи  роботу серця, мозку.

Стало відомо що буде, якщо їсти імбир кожен день.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: