Догори
Дати відгук

П'ять ознак поганої циркуляції крові

Поганий кровообіг може пояснюватися не тільки старінням

2 хв на прочитання14 Вересня 2022, 19:01
Поділитись:

Погана циркуляція крові в тілі є одним із симптомів старіння, але якщо вона зустрічається у 40-річних людей, за цим можуть ховатися небезпечні патології. Про те, чому важливо вміти помічати ознаки поганої циркуляції крові, розповів Фізіотерапевт Кріс Татт.

"Поганий кровообіг може пояснюватися не тільки старінням, це може статися в результаті основної проблеми зі здоров'ям, такий як діабет, захворювання серця і судин (атеросклероз). Якщо її не лікувати, проблема не вирішиться сама собою, а замість цього призведе до серйозних ускладнень, таким як тромби, інфіковані виразки і, в крайніх випадках, ампутація», - цитує медика видання ETNT.

Лікар назвав п'ять ознак, що вказують на погану циркуляцію крові, і порадив не ігнорувати їх.

Відчуття уколів голками

Експерт зауважив, що коли кровообіг стає млявим, виникають часті відчуття поколювання, особливо в кінцівках. Це пов'язано з тим, що кров не досягає цих ділянок тіла в кількостях, достатніх для їх харчування. 

Холодні руки і ноги

Надходження крові забезпечує теплом всі ділянки тіла. Якщо кровообіг знижений, руки і ноги як периферичні зони відчуваються більш холодними, ніж інші області тіла.

Набряк

За словами доктора Татта, при поганій циркуляції крові набряки найчастіше виникають на руках, щиколотках ступнях. У разі цієї проблеми відбувається виділення рідини з кровоносних судин в навколишні тканини, що і призводить до набряклості. 

Біль у суглобах, м'язові спазми

Одним з характерних ознак поганого кровообігу фахівець назвав "біль в литках, яка посилюється при тривалому сидінні або стоянні, провокує скутість і спазми».  Зміни кольору шкіри Доктор Татт підказав, як можна побачити поганий кровообіг: зокрема, можна помітити дуже блідий або синюватий колір шкіри – в основному, на руках, пальцях ніг, на носі і губах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.