Догори
Дати відгук

П'ять натуральних способів, які здатні знизити рівень цукру

Їснує ряд продуктів, які природним чином можуть сприяти зменшенню рівня глюкози в крові.

2 хв на прочитання20 Березня 2024, 06:50
Рівень цукру Глюкоза Корисні продукти Рівень цукру Глюкоза Корисні продукти
Поділитись:

Деякі продукти харчування можуть тимчасово знизити рівень цукру в крові і поліпшити самопочуття. Але важливо пам'ятати, що дієта повинна бути лише доповненням до лікування, а не його заміною.

Горіхи.

Утримувати під контролем рівень глюкози в крові допомагає регулярне вживання в їжу горіхів. Цією здатністю володіють практично всі види горіхів - волоські, арахіс, кешью, фундук, мигдаль та інші. Ці продукти містять особливі речовини, що сприяють уповільненню засвоєння глюкози, а також жирів і білків.

Вівсянка.

Багатьом людям відомо, наскільки корисною є вівсяна каша. Але її користь не обмежується благотворним впливом на роботу шлунково-кишкового тракту. За словами медиків, овес допомагає нормалізувати рівень глюкози в крові. Багато фахівців підтверджують, що регулярне вживання каші або пластівців з вівса є найкращим профілактичним засобом розвитку цукрового діабету. Такий ефект відбувається завдяки підвищеному вмісту розчинної клітковини в вівсі.

Різні морепродукти і риба.

Регулярне вживання цих продуктів знижує рівень глюкози в крові. Результати досліджень показують, що рибні страви ефективно знижують показники глюкози в крові і зменшують ризик виникнення цукрового діабету на 30%. Краще вживати запечену і варену рибу, і краще відмовитися від смаженої.

Брокколі.

Цей корисний овоч містить велику кількість поліфенолів, які борються із запаленнями в організмі і нормалізують рівень глюкози в крові. За словами фахівців, регулярне вживання брокколі перешкоджає розвитку діабету.

Кориця.

Ця ароматна приправа сприяє зниженню рівня цукру в крові, при її регулярному вживанні. Лікарі радять додавати невелику кількість кориці в страви і соуси. Кориця багата на поліфеноли, які мають здатність зменшувати рівень глюкози в організмі. Щоб істотно зменшити ризик розвитку діабету, достатньо вживати в їжу по одній чверті чайної ложки цієї прянощі, підкреслюють фахівці.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото ілюстративне
Папі Римському Леву XIV передали списки українських захисників, які перебувають у полоні
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне / РБК-Україна
На Одещині в навчальному закладі зафіксовано спалах норовірусної інфекції: захворіло 20 дітей
1 хв на прочитання7 годин тому
Небезпечна паста: які макарони краще не їсти
Які макарони шкодять здоров'ю та чим їх замінити: поради дієтологів
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Хто має отримувати майже 300 грн надбавки до пенсії та як її оформити
1 хв на прочитанняВчора
Кожен українець може отримати психосоціальну підтримку у сімейного лікаря, терапевта або педіатра - МОЗ
2 хв на прочитанняВчора
Україна затвердила дорожні карти для початку переговорів про вступ до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Вчені назвали найбезпечніший колір автомобіля: статистика ДТП вас здивує
3 хв на прочитанняВчора
Яйця: користь, міфи про холестерин та скільки можна їсти без шкоди
4 хв на прочитанняВчора