На кухні кожна хвилина на рахунку. Як швидко зварити картоплю, щоб вона не втратила смакових властивостей і користі? «Рамблер» ділиться секретами господарок.
Додати сіль
Підсолена вода закипить набагато швидше за прісну. Додайте в підігріту воду ½ столової ложки солі на 1 л води. Не бійтеся пересолити: картопля візьме стільки солі, скільки потрібно.
Додати масло
У цьому способі картоплі допомагає зваритися масляна пінка. Залийте бульби окропом і поставте на вогонь. Коли вода почне знову кипіти, посоліть та додайте 1 столову ложку масла: щільна текстура обволікає бульби та допомагає їм швидше приготуватися.
Залити окропом
Воді не потрібно буде довго закипати, а картопля не втратить ні смаку, ні користі.
Зварити в мікрохвильовій печі
Якщо картопля вам потрібна просто зараз, чекати, поки закипить вода, занадто довго. Вимийте картоплю середнього розміру й обваляйте в олії. Зрізати шкірку необов'язково. Проткніть бульби зубочистками, щоб картопля стояла на них, як на ніжках. Поставте бульби на тарілку, налийте трохи води на низ і поставте в мікрохвильовку на 5 хвилин на повну потужність.
Розрізати на частини
Дрібну молоду картоплю можна варити як є, а ось великі бульби краще розрізати на 2-3 частини. Не варто робити шматочки надто дрібними: вони можуть розваритися.
Також ми розповідали, на якій олії категорично не можна смажити.