Догори
Дати відгук

Лікарі розповіли, при якій хворобі постійно мерзнуть ноги

Британські медики розповіли про причини холодних ніг.

2 хв на прочитання30 Грудня 2020, 06:50
Поділитись:

Холодні незалежно від погоди ноги можуть вказувати на пошкодження нервів, яке спричинене високим рівнем цукру в крові. Про це попереджають фахівці організації Diabetes UK (Великобританія). Холодні кінцівки можуть бути нормальною реакцією тіла на температуру середовища, але якщо ця ознака спостерігається в людини незалежно від погоди, то це може бути пов'язано з розвитком небезпечних порушень, що потребують звернення до лікарів, консультацій і лікування. Зокрема, лікарі пов'язують холодні кінцівки з небезпечно високим рівнем цукру в крові, характерним для розвитку діабету 2-го типу, повідомляє видання Express.
За словами одного з експертів, доктора Кріса Стіла, цукор у крові є важливим джерелом енергії, але його неадекватно високий рівень спричиняє пошкодження судин, що постачають кров до життєво важливих органів. Пошкоджені ділянки судин і артерій, своєю чергою, стають вогнищами скупчень холестеринових бляшок, які блокують їх просвіт і погіршують провідність. Як наслідок, збільшується ризик серцевих захворювань та інсульту.
«Цукровий діабет — відомий фактор ризику поганого кровообігу. Коли він погіршує процеси кровообігу в гомілках, ноги можуть почати постійно мерзнути», — пояснив медик.
Також лікарі пов'язують погіршення кровообігу кінцівок через високий рівень цукру в крові з пошкодженням нервів, яке провокує інші неприємні відчуття в ногах (включаючи ступні). Серед них — оніміння, поколювання (відчуття голок в ногах), болі в кінцівках, надзвичайно повільне загоєння порізів та інших пошкоджень шкіри на стопах.
Крім того, пославшись на дослідження, опубліковане Національною бібліотекою медицини США, що вивчало феномен відхилення температури тіла за діабету 2-го типу, британський експерт додав: крім зниження шкірного кровотоку у людей із цим захворюванням змінюється реакція потовиділення під час впливу тепла — це може негативно позначатися на внутрішніх механізмах регуляції серцево-судинної системи та глікемічного рівня.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, симптомом яких хвороб є набряки на ногах.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.