- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Овочі з томатним соусом — ідеальна страва для обіду чи вечері, яка готується за 25-30 хвилин
Овочі з томатним соусом — ідеальна страва для обіду чи вечері, яка готується за 25-30 хвилин
Овочі можна використовувати будь-які.
Ароматні та смачні овочі в томатному соусі — ідеальна страва для обіду чи вечері, яка готується за 25-30 хвилин. Причому овочі можна використовувати будь-які: стеблову селеру, кукурудзу, цибулю тощо.
З овочами в томатному соусі ви можете подати до столу будь-який гарнір із макаронів, каш, бобових. Особливо смачний томатний соус із запеченим м'ясом, рибою чи ковбасою — щоразу страва разом з новим інгредієнтом гратиме новими смаковими барвами!
Інгредієнти:
кукурудза — 2 шт.;
картопля — 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля — 1 шт.;
рослинна олія — 40 мл;
томатна паста — 2-3 ст. л.;
вода — 100 мл;
сіль — 2-3 дрібки;
цукор — 1 ст. л.
Приготування.
Очистити картоплю та цибулю і промити у воді. Якщо використовуєте моркву чи інші овочі, що вимагають очищення, то так само помити їх. Нарізати бульби картоплі середніми кубиками, а промиті качани кукурудзи розрізати на 3-4 частини.
Влити олію на сковороду та прогріти. Викласти нарізане й обсмажити протягом 10-12 хвилин до напівготовності.
Нарізати півкільцями очищену цибулю й додати в сковороду. Обсмажити все ще 2-3 хвилини.
Томатну пасту розмішати з цукром і сіллю в воді, створюючи соус.
Влити томатний соус на сковороду й тушкувати в ньому овочі приблизно 10-15 хвилин до готовності. Відразу заливати томатний соус не можна, оскільки він збільшує час приготування, й овочі будуть у ньому тушкуватися без попереднього обсмажування не менше 50-60 хвилин!
Через зазначений час вимкнути нагрів, прикрасити страву свіжою зеленню й подавати до столу просто в сковороді.
Більше новин читайте на GreenPost.