Догори
Дати відгук

Овочі з томатним соусом — ідеальна страва для обіду чи вечері, яка готується за 25-30 хвилин

Овочі можна використовувати будь-які.

2 хв на прочитання20 Листопада 2024, 07:24
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Ароматні та смачні овочі в томатному соусі — ідеальна страва для обіду чи вечері, яка готується за 25-30 хвилин. Причому овочі можна використовувати будь-які: стеблову селеру, кукурудзу, цибулю тощо.

З овочами в томатному соусі ви можете подати до столу будь-який гарнір із макаронів, каш, бобових. Особливо смачний томатний соус із запеченим м'ясом, рибою чи ковбасою — щоразу страва разом з новим інгредієнтом гратиме новими смаковими барвами!

Інгредієнти:

кукурудза — 2 шт.;

картопля — 2-3 шт.;

ріпчаста цибуля — 1 шт.;

рослинна олія — 40 мл;

томатна паста — 2-3 ст. л.;

вода — 100 мл;

сіль — 2-3 дрібки;

цукор — 1 ст. л.

Приготування.

Очистити картоплю та цибулю і промити у воді. Якщо використовуєте моркву чи інші овочі, що вимагають очищення, то так само помити їх. Нарізати бульби картоплі середніми кубиками, а промиті качани кукурудзи розрізати на 3-4 частини.

Влити олію на сковороду та прогріти. Викласти нарізане й обсмажити протягом 10-12 хвилин до напівготовності.

Нарізати півкільцями очищену цибулю й додати в сковороду. Обсмажити все ще 2-3 хвилини.

Томатну пасту розмішати з цукром і сіллю в воді, створюючи соус.

Влити томатний соус на сковороду й тушкувати в ньому овочі приблизно 10-15 хвилин до готовності. Відразу заливати томатний соус не можна, оскільки він збільшує час приготування, й овочі будуть у ньому тушкуватися без попереднього обсмажування не менше 50-60 хвилин!

Через зазначений час вимкнути нагрів, прикрасити страву свіжою зеленню й подавати до столу просто в сковороді.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.