Овочевий детокс-смузі — джерело клітковини, вітаміну С та лікопіну (речовина, що належить до групи антиоксидантів із протизапальними властивостями). Овочевий коктейль запускає перистальтику кишківника та прискорює обмінні процеси, усуває запалення в печінці та травному тракті, допомагає при астмі, підвищеному холестерині та поганому апетиті. Напій покращує метаболізм і роботу органів травлення, зміцнює серцево-судинну систему та знижує концентрацію холестерину в крові. Одну порцію потрібно випивати щодня.
Рецептом поділився лікар-дієтолог Руслан Алієв.
Інгредієнти:
солодкий перець — 2 склянки;
селера — 2 склянки;
морква — 1,5 склянки;
помідор — 1 склянка;
шпинат — 1 склянка;
часник — 15 г;
вода — 450 мл.
Приготування.
Очистити моркву та часник від шкірки, вийняти із перцю серцевину. Нарізати всі продукти великими кубиками, змішати у блендері та додати воду. Збити до однорідності. За смаком можна посолити, додати дрібку перцю та гілочку петрушки чи кропу.
Більше новин читайте на GreenPost.