Будьте готові до того, що вам доведеться смажити чималу кількість овочевих кульок — їх завжди мало! Ці овочеві кульки можна використовувати як закуску або основну страву для тих, хто не їсть м’яса.
Інгредієнти:
морква — 1 шт.;
картопля — 1 шт.;
зелена цибуля;
яйця — 2 шт.;
борошно — 125 г;
тертий пармезан — 1 ст. л.;
сіль — за смаком;
перець — за смаком;
олія — 200 мл.
Приготування.
Помити картоплю і моркву, почистити. За допомогою овочерізки нарізати тонкою соломкою.
Покласти моркву та картоплю у велику миску, додати нарізану зелену цибулю, яйця, сіль і перець, додати тертий пармезан, борошно. Перемішати, допоки не вийде однорідна суміш.
За допомогою ложки набрати суміш і сформувати з неї кульки.
Підсмажити кульки у гарячій соняшниковій олії у каструлі, доки не стануть золотистими зусібіч (по 2-3 хвилини з кожного боку).
Коли кульки будуть готові, викласти їх на паперовий рушник, який вбере залишки олії.
Також ми розповідали про сосиски з твердим сиром у лаваші — смачний сніданок за кілька хвилин.