Овочева запіканка з сиром вважається низькокалорійною стравою, а щоби зробити її ще й ситною, один шар можна зробити з курячого філе чи макаронів. Також чудово підійде для дітей. А щоб іще більше зменшити час, можна взяти готову заморожену овочеву суміш.
Овочі можна варіювати за бажанням — наприклад, додати баклажани, цвітну капусту, шпинат або картоплю. Для ще більшої ніжності можна додати в соус натертий плавлений сирок. Молоко можна замінити вершками, натуральним йогуртом, кефіром або взагалі рідкою сметаною, але ніяк не майонезом. Для яскравості поверх овочів перед запіканням можна посипати кукурудзою чи зеленим горошком. Якщо готуєте з баклажанами, то попередньо вимочіть в солоній воді, щоб позбутися гіркоти.
Інгредієнти:
молоді кабачки — 2 шт.;
цибуля — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
болгарський перець — 1 шт.;
помідори — 2 шт.;
молоко — 100 мл;
яйця — 2 шт.;
твердий сир — 100 г;
часник — 2 зубчики;
сіль, перець, спеції — до смаку.
Приготування.
Нарізати овочі півкільцями.
Змастити олією форму та викласти по черзі овочі: моркву, цибулю, кабачки, перець, помідори. Посолити та поперчити.
Випікати 25 хвилин при 200 °C.
Приготувати соус. З’єднати молоко, яйця, спеції та часник. Нарізати зелень.
Через півгодини залити соусом та посипати тертим сиром і зеленню. Відправити ще на 10 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.