Рецепт цієї овочевої закуски доволі приблизний — зелень петрушки, кропу і часник узагалі кладуться «на око».
Інгредієнти:
баклажани — 2 кг;
болгарський перець 2 кг;
помідори — 2 кг;
олія для смаження;
зелень петрушки;
кріп;
часник;
сіль — 1 чайна ложка на півлітрову банку;
оцет — 1 чайна ложка на півлітрову банку.
Приготування.
Баклажани розрізати вздовж на 4 частини (якщо великі, то на 8 частин). Обсмажити в олії.
Перець очистити від насіння й обсмажити повністю.
У банки на дно вкласти дрібно різані: зелень петрушки, кропу та часник.
Далі закласти обсмажені баклажани (половина банки) і по 3 перці.
Порізати навпіл помідори і закласти в банки до шийки.
Додати сіль та оцет, прикрити залізною кришкою і поставити стерилізувати на 30 хвилин (від закипання). Після цього можна закручувати закуску і ставити на зберігання.
Також ми розповідали про гарбуз, як ананас — незвичайну страву на зиму.