Овочева закуска на зиму: простий і смачний рецепт

1 хв на прочитання16 Жовтня 2022, 17:50

Банки стерилізуватимуться в процесі приготування.

Рецепт цієї овочевої закуски доволі приблизний — зелень петрушки, кропу і часник узагалі кладуться «на око».

Інгредієнти:

баклажани — 2 кг;

болгарський перець 2 кг;

помідори — 2 кг;

олія для смаження;

зелень петрушки;

кріп;

часник;

сіль — 1 чайна ложка на півлітрову банку;

оцет — 1 чайна ложка на півлітрову банку.

Приготування.

Баклажани розрізати вздовж на 4 частини (якщо великі, то на 8 частин). Обсмажити в олії.

Перець очистити від насіння й обсмажити повністю.

У банки на дно вкласти дрібно різані: зелень петрушки, кропу та часник.

Далі закласти обсмажені баклажани (половина банки) і по 3 перці.

Порізати навпіл помідори і закласти в банки до шийки.

Додати сіль та оцет, прикрити залізною кришкою і поставити стерилізувати на 30 хвилин (від закипання). Після цього можна закручувати закуску і ставити на зберігання.

Також ми розповідали про гарбуз, як ананас — незвичайну страву на зиму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: