Оладки на кефірі із зеленою цибулею та твердим сиром готуються дуже швидко.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
сіль — дрібка;
кефір — 1 склянка;
лимонна кислота — 1/3 чайної ложки;
сода — 1 чайна ложка;
зелена цибуля — пучок;
сир «Український» — 100 г;
олія соняшникова — 2 столові ложки;
борошно — 1,5 склянки.
Приготування.
Яйця, сіль та кефір добре перемішати.
Потім додати соду та погасити лимонною кислотою. Добре перемішати. Залишити на 2-3 хвилини.
Поки тісто настоюється, нарізати зелену цибулю і натерти сир на великій тертці. Потім додати в тісто. Перемішати.
Потім поступово викласти борошно і влити олію. Тісто має вийти густим.
На розігрітій сковороді з олією випікати оладки приблизно по 1 хвилині з кожного боку. Потім оладки необхідно перекласти на паперовий рушник, аби зійшла зайва олія.
Готові оладки подавати зі сметаною, майонезом або просто самостійно.
Також ми розповідали про млинці з ріпчастою та зеленою цибулею — швидкий і простий рецепт.