Огірочки пікантні консервовані, на зиму те, що треба

1 хв на прочитання11 Жовтня 2022, 20:44

Стерелізувати 5-7 хвилин.

Для приготування потрібно брати більші огірочки, ті які завеликі для квашення.

Інгредієнти

огірки

2,5 кг

сіль

5 ст.ложок

цукор

1 кг

оцет (9%)

1,5 склянки

перець чилі (гострий)

4 ст.ложки

часник

 

олія

8 ст.ложок

 

Розраховано на 1 порція

Надаємо перевагу квашеним овочам, але за цим рецептом щороку обов'язково робимо порцію-дві. Для приготування потрібно брати більші огірочки, ті які завеликі для квашення.

Приготування:

Вимиті огірки різати кружечками, найкраще ножем, я одного разу використала шатківницю, аби було швидше — мені не сподобалось, додати сіль і залишити на ніч.

Наступного дня закип'ятити цукор з оцтом, охолодити.

Рідину, що утворилась з огірків, злити, додати до неї гострий мелений перець. Змішати з цукром та оцтом. Додати олію (я використовую не рафіновану) і ще раз перемішати.

Огірочки розкласти у невеликі баночки, зверху порізати по зубочку часнику та залити маринадом. Стерелізувати 5-7 хвилин.

P.S. якщо у вас залишиться маринад, сміло доріжте свіжі огірочки — залийте маринадом та стерелізуйте всі разом.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: