Огірочки, мариновані з кетчупом чилі

1 хв на прочитання16 Липня 2022, 00:38

Їх краще попередньо замочити на декілька годин для «хрумкості».

«Дача. Сад та город» ділиться рецептом смачних і хрумких огірочків.

Інгредієнти:

На 1 л банку: кілька гілочок кропу, листок хрону, 2-3 зубки часнику, перець горошком, лавровий листок.

На 4 л банки:  води — 1,2 л, склянка цукру, склянка оцту, 2 ст. л. солі, 150 г кетчупу «Чилі».

Приготування.

Огірки ретельно помити і попередньо замочити на декілька годин для «хрумкості».

Часник і зелень, підготовану для консервації, помити і скласти на дно в банки. Потім — огірки.

Додати спеції.

Приготувати маринад: закип'ятити воду і додати туди цукор, сіль, оцет і кетчуп, трохи проварити.

Залити огірки в банках гарячим маринадом.

Після цього банку з огірками встановити в каструлю, на дно якої покласти або дерев'яне кружальце, або просто рушник і залити до горлечка банки водою.

Довести до кипіння і стерилізувати огірки приблизно 15-20 хвилин (до зміни кольору).

Дістати банки і закрутити металевими кришками.

Перевернути готову заготовку догори дном та вкутати до повного охолодження.

Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: