Огірки по-чеськи на зиму — простий і легкий рецепт зі звичайних продуктів

1 хв на прочитання26 Серпня 2023, 01:21

Вони вражають своїм незвичайним смаком.

Огірки по-чеськи — страва на зиму, яка готується просто і легко, проте вражає своїм незвичайним смаком.

Інгредієнти:

огірки — 600 г;

цибуля ріпчаста — 20 г;

морква — 30 г;

часник — 1 зубчик;

лавровий лист — 1-2 шт.;

перець горошком — 5 шт.;

кріп у парасольках — ½ шт.;

хрін — 20 г;

сіль — 1 ст. л.;

цукор — 5 ст. л.;

оцет 9% — 3 ст. л.;

вода — 0,5 л.

Приготування.

Овочі та зелень промити під проточною водою.

Очистити моркву від шкірки, нарізати тонкими кружальцями.

Цибулю та часник тонко нарізати.

У стерилізовану банку покласти цибулю та часник, парасольку кропу, перець, лавровий лист.

Лист хрону порізати на тонкі смужки і покласти на дно банки.

Зверху викласти огірки і моркву, що залишилася. Дуже бажано проколоти всі огірки зубочисткою вздовж плода з боку хвостика.

Закип'ятити воду в сотейнику, залити банку з огірками так, щоб вона переливалася через край. Закрити кришками, залишити хвилин на 10.

Згодом злити воду з банки в сотейник, за необхідності долити до 0,5 л. Всипати сіль і цукор, помішувати ложкою до повного розчинення.

Також ми писали про лечо з огірками за бабусиним рецептом.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: