- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Огірки по-чеськи на зиму — простий і легкий рецепт зі звичайних продуктів
Огірки по-чеськи на зиму — простий і легкий рецепт зі звичайних продуктів
Вони вражають своїм незвичайним смаком.
Огірки по-чеськи — страва на зиму, яка готується просто і легко, проте вражає своїм незвичайним смаком.
Інгредієнти:
огірки — 600 г;
цибуля ріпчаста — 20 г;
морква — 30 г;
часник — 1 зубчик;
лавровий лист — 1-2 шт.;
перець горошком — 5 шт.;
кріп у парасольках — ½ шт.;
хрін — 20 г;
сіль — 1 ст. л.;
цукор — 5 ст. л.;
оцет 9% — 3 ст. л.;
вода — 0,5 л.
Приготування.
Овочі та зелень промити під проточною водою.
Очистити моркву від шкірки, нарізати тонкими кружальцями.
Цибулю та часник тонко нарізати.
У стерилізовану банку покласти цибулю та часник, парасольку кропу, перець, лавровий лист.
Лист хрону порізати на тонкі смужки і покласти на дно банки.
Зверху викласти огірки і моркву, що залишилася. Дуже бажано проколоти всі огірки зубочисткою вздовж плода з боку хвостика.
Закип'ятити воду в сотейнику, залити банку з огірками так, щоб вона переливалася через край. Закрити кришками, залишити хвилин на 10.
Згодом злити воду з банки в сотейник, за необхідності долити до 0,5 л. Всипати сіль і цукор, помішувати ложкою до повного розчинення.
Також ми писали про лечо з огірками за бабусиним рецептом.