Догори
Дати відгук

Очільник МОЗ відхрестився від своїх слів про кризу з лікуванням коронавірусу

Міністр звинуватив у перекручуванні фактів журналістів та політиків, які готуються до перегонів на місцевих виборах

1 хв на прочитання07 Жовтня 2020, 11:17
Фото: Слово і діло Фото: Слово і діло
Поділитись:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов 7 жовтня на щоденному брифінгу заявив, що не пророкував медицині сумний сценарій і українські лікарні мають всі можливості, аби допомагати хворим на коронавірус.

“Представники ЗМІ розганяють зраду, що все скінчено і вже немає ліжок. Це неправда. Є ліжкомісця, готові приймати хворих, і є лікарі, які надають допомогу у надскладних умовах”, - сказав Степанов.

Втім, 4 вересня Міністр охорони здоров'я під час візиту у ВРУ говорив протилежне. Тоді Максим Степанов заявив про те, що “можемо зіткнутися з ситуацією, коли не вистачить лікарів. Ми не можемо зняти з усіх лікарів їх прямі обов'язки та поставити боротися з коронавірусом. Епідемія не скасувала ні онкології, ні серцево-судинних захворювань. Коронавірус лише ускладнив цю ситуацію”. 

Очільник МОЗ згадав також ситуацію в Одесі, яка, за свідченням регіональних ЗМІ, наближається до критичної. Степанов запевнив, що в місті постійно розширюється мережа лікарень, готових працювати із хворими на коронавірус. А паніку, мовляв, сіють деякі політики перед місцевими виборами, щоб підвищити собі рейтинги. 

Як писав GreenPost, раніше Максим Степанов озвучив невтішний прогноз для українців. Уже цього тижня, з 5 по 11 жовтня, кількість заражених COVID-19 може стрімко зрости до 5 тисяч нових хворих на добу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.