Кавоварки постачають нас не тільки свіжозвареною кавою, а й величезною кількістю неприємних мікробів. Про це розповідає лікар-педіатр Міхаель Хаух.
Він пояснює, що з резервуару з водою, де ці мікроби осідають і розмножуються, через систему кавоварки вони разом із водою вимиваються в наші чашки.
У середньому кава у машині нагрівається від 60 до 63 °С, деякі мікроби виживають за таких температур. Між іншим, це ті самі мікроби, які мешкають в кухонній каналізації.
Дослідження показали, що кавоварку слід ретельно чистити, а резервуар слід не тільки спорожняти, а й промивати, перш ніж знову наповнити його свіжою водою.
Також ми розповідали про харчовий ботулізм — ще одна небезпека війни: як уберегтися.