Процес старіння не оминає нікого, однак можна цьому зарадити, якщо почати діяти вже зараз. На це великий вплив мають продукти, які ми споживаємо щодня. Нутриціолог розповіла, що прискорює старіння.
Нутриціолог Анастасія Голобородько розповіла про такий термін, як глікація. За її словами, це сміття всередині нашого тіла. Деякі нутрієнти при приготуванні чи при певній температурі змінюють свої властивості, завдаючи шкоди.
Процеси кінцевого глікування впливають на весь обмін речовин. Існують відносно нешкідливі, але є і дуже токсичні. Саме від цього процесу залежить руйнування тканин й клітин, зокрема й старіння шкіри. Глікація виникає, коли людина їсть забагато цукру та вуглеводів.
Нутриціолог пояснює:
На перебір цукру впливаємо лише ми. Важливо пам'ятати усі види. Білий і неочищений, сиропи топінамбуру та кленовий, "корисні" десерти, фруктоза, вершки та сучасне молоко, крем-сири та плавлені сирки, сирнички та чизкейки, рафіновані зерна та каші (біле борошно, білий та темний хліб, вівсяні пластівці, гранолу)
Окрім цього, старіння прискорюють м'ясо, птиця, риба (засмажені до скоринки), солодкі соуси, копчення, сухофрукти, панірування, фритюр.
Більше новин читайте на GreenPost.