Нутриціолог: існує два варіанти некорисних продуктів, один з яких — це зіпсована їжа
Які продукти "не корисні"? Та що слід вживати для гарного самопочуття
Про корисну і некорисну їжу розповіла нутриціолог Юлія Чумак. За її словами, вся їжа нейтральна. І існує два варіанти некорисних продуктів:
- зіпсована їжа
- їжа, на яку у нас алергія
Всі інші продукти - нейтральні, доводить нутриціолог та звертає увагу, що харчуватись одними чіпсами - не здорово. Харчуватись самою лише гречкою - так само не здорово. Різноманіття і баланс - основа здорового раціону.
Чумак нагадує, що їжа даєлюдині: енергію, нутрієнти та задоволення.
"Нутрієнти (білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінерали) - це субстрат для протікання всіх ферментативних реакцій, енергетичних перетворень, росту. Відповідно їжа буває нутритивно цінна і зі зниженою нцтритивною цінністю. Але вся абсолютно їжа приносить користь, одна у вигляді нутрієнтів, а інша у вигляді енергії або задоволення", — переконує Юлія Чумак.
Вона додає, що в раціоні мають бути всі продукти, які людина любить. Та обов'язково повинні бути нутритивно цінні.
До слова, що варто знати про безоплатні ліки: список, як отримати рецепт, як і де отримати (покрокова інструкція).