Догори
Дати відгук

Нутриціолог: існує два варіанти некорисних продуктів, один з яких — це зіпсована їжа

Які продукти "не корисні"? Та що слід вживати для гарного самопочуття

1 хв на прочитання11 Вересня 2021, 23:52
Поділитись:

Про корисну і некорисну їжу розповіла нутриціолог Юлія Чумак. За її словами,  вся їжа нейтральна. І  існує два варіанти некорисних продуктів:

  • зіпсована їжа
  • їжа, на яку у нас алергія

Всі інші продукти - нейтральні, доводить нутриціолог та звертає увагу, що  харчуватись одними чіпсами - не здорово. Харчуватись самою лише гречкою - так само не здорово. Різноманіття і баланс - основа здорового раціону.

Чумак нагадує, що їжа даєлюдині: енергію, нутрієнти та задоволення.

"Нутрієнти (білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінерали) - це субстрат для протікання всіх ферментативних реакцій, енергетичних перетворень, росту. Відповідно їжа буває нутритивно цінна і зі зниженою нцтритивною цінністю. Але вся абсолютно їжа приносить користь, одна у вигляді нутрієнтів, а інша у вигляді енергії або задоволення",  — переконує Юлія Чумак.

Вона додає, що в раціоні мають бути всі продукти, які людина любить. Та обов'язково повинні бути нутритивно цінні.

До слова, що варто знати про безоплатні ліки: список, як отримати рецепт, як і де отримати (покрокова інструкція). 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost