Догори
Дати відгук

Нутриціолог: бутильована вода з антибіотиками, а тала – жива

Хоча наявність антибіотиків у воді не доведено

2 хв на прочитання11 Серпня 2020, 21:37
Поділитись:

Про це у своєму інтерв’ю GreenPost сказала біолог, бактеріолог, нутриціолог Анна Мельник. Вона радить пити воду без газу, очищену за допомогою фільтру, методом зворотного осмосу тощо.

«Бутильована вода є дещо гіршим варіантом, бо, як відомо, вода довго зберігатися не може. Тому, хоч це офіційно не доведено, вона може містити мікродози антибіотиків», – говорить Анна Мельник.

Вона відкидає аргумент, що виробники бутельованої води не стали б додавати в неї антибіотики, бо це дуже дорого. 

«Коли я працювала під час наукового експерименту на птахофабриці, то на пташник, у якому 20000 курчаток, приносили 2-3 кг антибіотиків на день – просто профілактично роздати пташечкам»,
– розповідає вона.

А от мінеральну воду (якщо це не природна питна вода на кшталт «Миргородської» чи «Моршинської») Анна Мельник радить підбирати на консультації з дієтологом чи іншим фахівцем, тому що вони можуть підвищувати чи знижувати кислотність шлунку, впливати на нирки.

Є думка, що вода повинна містити кальцій, інакше вона вимиває все з організму.

«Якщо ви захочете отримати мінерали, вітаміни абощо – беріть і їжте їх, – говорить Анна Мельник. – А воду потрібно пити максимально чисту».

На запитання про найкориснішу воду Анна Мельник відповіла, що зазвичай ми дивимося на воду з погляду неорганічної хімії (водень і кисень, H2O), але інша наука – біофізика – має кластерну теорію будови води.

«Тобто вода формується в кластери, надмолекулярні структури, – розповідає Анна Мельник. – Тала вода – жива: там кластери, які несуть інформацію "життя", "пробудження". Ця вода стимулює життєву енергію». 

Анна Мельник радить після купівлі бутля води кинути туди кубик льоду – для того, щоб почалося структурування води.

Також ми писали, що бюветна «Нафтуся» стала коштувати як «Боржомі» у склі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.