Новорічний стіл: вибираємо червону ікру

3 хв на прочитання22 Грудня 2021, 23:35

Заплатити в будь-якому разі доведеться дорого, але це ще не гарантує якості.

Як відрізнити справжню червону ікру від підробки? Найправильніший, справжній, натуральний продукт — це той, у якому лише два компоненти: ікра та сіль. Про це OBOZREVATEL розповіла голова правління асоціації «Споживча довіра» Олена Куликова. Вона з жалем констатує, що за останні роки таку ікру на наших прилавках складно знайти, хіба що купити на вагу у спеціалізованих магазинах.

Олена Куликова рекомендує при купівлі ікри, передусім треба звернути увагу на те, щоб так було якнайменше консервантів. Допустимий за стандартом консервант — сорбінова кислота.

Важливий і термін придатності.

«Нерест лососевих відбувається з липня по вересень, і якщо на баночці стоїть дата виробництва в межах цього періоду, ми розуміємо, що у нас свіжа ікра. Не страшно навіть, якщо написано, що вона виготовлена із замороженої сировини, бо є багато підприємств, які виловлюють рибу і одразу її заморожують, а потім із неї роблять ікру», — пояснює експерт.

Також вона радить, купуючи ікру, орієнтуватися на ціну.

«Не женемося за дешевизною. Ми повинні розуміти, що ікра риби, яка вирощена штучним шляхом, наприклад форель, буде дешевшою, в середньому 1400 грн за кілограм. Якщо це дика риба, наприклад горбуша, то кілограм ікри може коштувати близько 2000 грн за кілограм. Нерка — найдорожча риба, там ціна близько 2500 грн. Якщо ікра коштує в цих межах, то, по суті, це нормально. Дуже дешеву не варто купувати», — рекомендує експерт.

«Чому» додає до цього ще кілька порад.

Також ми писали, що робити, щоб було не лише дорого, а й якісно: як вибрати продукти для новорічного столу і скільки це коштуватиме.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: