Нормалізувати тиск можна, якщо їсти менше хліба: у яких ще продуктах забагато солі

3 хв на прочитання06 Жовтня 2021, 06:48
Фото:

Більшість із цих продуктів можна мінімізувати у своєму раціоні, або й взагалі виключити.

За даними дослідження STEPS, в Україні 34,8% населення має підвищений артеріальний тиск. Ймовірність отримати діагноз гіпертонії зростає з віком. Високий тиск часто призводить до серцево-судинних захворювань, які є основною причиною смертності як в Україні, так і в усьому світі.

Як ідеться у дописі "Здорове харчування для дітей",  один із головних, якщо не найголовніший, чинник зростання артеріального тиску - надмірне споживання солі. 

За словами експертів, 70% солі українці вживають у складі технологічно оброблених продуктів, тобто тих, що купили в супермаркеті. І лідером серед головних постачальників солі до  організму є не оселедець, консервовані огірки чи  ковбаса, а хліб.

Фахівці стверджують, що хліб  зовсім не солоний на смак, і у його складі може бути не так вже й багато солі. Та проблема в тому, що українці їдять хліба забагато - в середньому, 250-300 грамів на день.

Якщо порахувати: 

А оскільки частіше за все українці їдять хліб із твердим сиром чи ковбасою, можна додавати ще 3 г солі. Так і виходить, що кілька звичайних бутербродів - і денна норма солі перевищена.

 Нагадаємо, ВООЗ рекомендує вживати не більше 5 г солі на день.

У яких ще продуктах забагато солі (більше 1,5 г на 100 г продукту)?

Більшість із цих продуктів можна мінімізувати у своєму раціоні, або й взагалі виключити.

Нагадаємо, що нестача сну пов’язана з появою зайвої ваги.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: