Кабачкова ікра — універсальна закуска, яка чудово смакує як холодною, так і розігрітою. Цей варіант допоможе вам приготувати її, не докладаючи надмірних зусиль, а смак вийде як у дитинстві.
Інгредієнти.
кабачки — 3 кг;
морква — 1,5 кг;
цибуля — 1 кг;
помідори — 1,5 кг;
олія — 250 мл;
цукор — 100 г;
сіль — 2 ст. л.;
оцет 9 % — 100 мл;
лавровий лист — 3-4 шт.;
чорний перець горошком — 1 ч. л.
Приготування.
Всі овочі помити. Кабачки очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю — дрібно нарізати. Помідори очистити від шкірки, як у рецепті з томатною пастою, і подрібнити.
На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і тушкувати ще 5-7 хвилин. Потім додати кабачки і помідори. Перекласти всі обсмажені овочі в глибоку каструлю. Додати сіль, цукор, лавровий лист і перець. Тушкувати на повільному вогні 1-1,5 години, періодично помішуючи.
Овочеву масу трохи остудити і збити блендером до однорідної консистенції. Повернути на вогонь, додати оцет і кип’ятити ще 10 хвилин.
Гарячу ікру розкласти по стерилізованих банках і закатати. Банки перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.
Більше рецептів читайте на GreenPost.