Ніжна кабачкова ікра: рецепт, перевірений часом

1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Poradnica.com.ua

Вона обов’язково стане улюбленою у вашій родині.

Кабачкова ікра — універсальна закуска, яка чудово смакує як холодною, так і розігрітою. Цей варіант допоможе вам приготувати її, не докладаючи надмірних зусиль, а смак вийде як у дитинстві.

Інгредієнти.

кабачки — 3 кг;

морква — 1,5 кг;

цибуля — 1 кг;

помідори — 1,5 кг;

олія — 250 мл;

цукор — 100 г;

сіль — 2 ст. л.;

оцет 9 % — 100 мл;

лавровий лист — 3-4 шт.;

чорний перець горошком — 1 ч. л.

Приготування.

Всі овочі помити. Кабачки очистити від шкірки та насіння, нарізати кубиками. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю — дрібно нарізати. Помідори очистити від шкірки, як у рецепті з томатною пастою, і подрібнити.

На сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і тушкувати ще 5-7 хвилин. Потім додати кабачки і помідори. Перекласти всі обсмажені овочі в глибоку каструлю. Додати сіль, цукор, лавровий лист і перець. Тушкувати на повільному вогні 1-1,5 години, періодично помішуючи.

Овочеву масу трохи остудити і збити блендером до однорідної консистенції. Повернути на вогонь, додати оцет і кип’ятити ще 10 хвилин.

Гарячу ікру розкласти по стерилізованих банках і закатати. Банки перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: