- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Німецький суп Айнтопф — «все в одному горщику»
Німецький суп Айнтопф — «все в одному горщику»
Не має одного строгого рецепта — додавати можна будь-які на ваш смак продукти.
Айнтопф — густий, наваристий суп, який прийшов до нас із Німеччини. Він править і за першу, і за основну страву. В перекладі це означає «все в одному горщику» — в принципі, так і є, адже готується відразу з кількома різними м’ясними продуктами: м’ясо, сосиски, копченості, ковбаса. А ще додають різні овочі та бобові (їх потрібно попередньо замочити в холодній воді).
Айнтопф не має одного строгого рецепта — додавати можна будь-які на ваш смак продукти. Ось класичний варіант — освоївши його, ви зможете варіювати страву на свій розсуд.
Подавати з житнім хлібом і сметаною.
Інгредієнти:
свинина або яловичина — 500 г;
курятина — 300 г;
морква — 300 г;
картопля — 500 г;
квасоля — 250 г;
горох — 250 г;
цибулина — 1 шт.;
олія — 50 мл;
вода — за потребою;
сіль, перець, часник — до смаку.
Приготування.
У каструлю з товстим дном налити 100 мл води й олію, зверху покласти нарізане м’ясо. Тушкувати приблизно 25 хвилин.
Овочі очистити й нарізати великими шматками.
Після 25 хвилин додати до м’яса овочі та спеції. Залити продукти водою.
Викласти бобові, які попередньо потрібно замочити в холодній воді. Всі компоненти ретельно перемішати, накрити кришкою.
Готувати 45 хвилин на малому вогні. Після приготування залишити на 10 хвилин, аби настоявся.
Більше новин читайте на GreenPost.