Німецький картопляний суп: незвичайний рецепт із простих інгредієнтів

2 хв на прочитання28 Листопада 2022, 14:01

Блендер краще не використати, суп буде не таким смачним.

Німецький картопляний суп — перша страва, водночас смачна і ситна та незвична.

Інгредієнти:

картопля — 1 кг;

ковбаса краківська — 150 г;

вершки (жирністю 10 %) — 300 мл;

цибуля ріпчаста — 1 шт. (100 г);

морква — 1 шт. (150 г);

лавровий лист — 2 шт.;

перець запашний горошком — 5-6 шт.;

сіль — 1 ч. ложка;

суміш мелених перців — 1 дрібка;

петрушка свіжа — 1-2 гілочки;

часник — 1-2 зубчики.

Приготування.

Картоплю і моркву вимити, цибулю і зубчики часнику очистити, зелень промити й обсушити.

Картоплю та моркву очистити, нарізати великими шматками і викласти у каструлю. Цибулю розрізати на 4 частини і додати в каструлю.

Залити овочі водою так, щоб вона вкривала їх. Додати запашний перець горошком і лавровий лист.

Посолити, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин до готовності овочів.

Коли картопля та морква стануть м'якими, вийняти із каструлі перець, лавровий лист і моркву.

Злити в миску відвар, за допомогою товкача розтовкти варену картоплю і цибулю на пюре. Блендер краще не використати, суп буде не таким смачним.

Додати в каструлю до пюре відвар. Кількістю відвару можна регулювати бажану густоту супу.

Влити в каструлю із супом вершки та поставити її на вогонь.

Моркву нарізати маленькими кубиками та додати в каструлю. Довести суп до кипіння, але не кип'ятити.

Ковбасу нарізати тонкими скибочками, часник та зелень дрібно порубати ножем.

Розігріти суху сковороду та обсмажити ковбаски з обох боків.

При сильному вогні знадобиться буквально по півхвилини на кожну сторону.

У порційну тарілку налити суп, додати 3-4 скибочки обсмаженої ковбаси, нарізані петрушку та часник.

Також ми розповідали про томатний суп із куркою, квасолею й овочами — вариться півгодини.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: