Німецький картопляний суп — перша страва, водночас смачна і ситна та незвична.
Інгредієнти:
картопля — 1 кг;
ковбаса краківська — 150 г;
вершки (жирністю 10 %) — 300 мл;
цибуля ріпчаста — 1 шт. (100 г);
морква — 1 шт. (150 г);
лавровий лист — 2 шт.;
перець запашний горошком — 5-6 шт.;
сіль — 1 ч. ложка;
суміш мелених перців — 1 дрібка;
петрушка свіжа — 1-2 гілочки;
часник — 1-2 зубчики.
Приготування.
Картоплю і моркву вимити, цибулю і зубчики часнику очистити, зелень промити й обсушити.
Картоплю та моркву очистити, нарізати великими шматками і викласти у каструлю. Цибулю розрізати на 4 частини і додати в каструлю.
Залити овочі водою так, щоб вона вкривала їх. Додати запашний перець горошком і лавровий лист.
Посолити, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин до готовності овочів.
Коли картопля та морква стануть м'якими, вийняти із каструлі перець, лавровий лист і моркву.
Злити в миску відвар, за допомогою товкача розтовкти варену картоплю і цибулю на пюре. Блендер краще не використати, суп буде не таким смачним.
Додати в каструлю до пюре відвар. Кількістю відвару можна регулювати бажану густоту супу.
Влити в каструлю із супом вершки та поставити її на вогонь.
Моркву нарізати маленькими кубиками та додати в каструлю. Довести суп до кипіння, але не кип'ятити.
Ковбасу нарізати тонкими скибочками, часник та зелень дрібно порубати ножем.
Розігріти суху сковороду та обсмажити ковбаски з обох боків.
При сильному вогні знадобиться буквально по півхвилини на кожну сторону.
У порційну тарілку налити суп, додати 3-4 скибочки обсмаженої ковбаси, нарізані петрушку та часник.
Також ми розповідали про томатний суп із куркою, квасолею й овочами — вариться півгодини.