Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

1 хв на прочитання30 Серпня 2022, 15:23

Далі стартап перейде до пальмової та кокосової олії.

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та сестра. Зараз доктор Максиміліан та доктор Сара Маркварт працюють над тим, щоб зменшити тиск на ланцюжки постачання какао, пише «Newfood».

Для отримання інноваційного какао вони поєднали традиційні і точні методи бродіння

Співзасновник та генеральний директор Максиміліан Маркварт говорить, що ланцюги постачання какао зараз перенапружені. Глобальний попит на продукт складає 5 млн т щороку. 

«Ми починаємо з какао та шоколаду, — ділиться він. – Якщо зміна клімату сильно вдарить, пропозиція какао зменшиться. Виникає аспект ризику поставок».​

Далі стартап перейде до пальмової та кокосової олії.

ОСНОВНИМ ІНГРЕДІЄНТОМ ЗАМІННИКА КАКАО-ПОРОШКУ Є ОВЕС. 

«Ми по-особливому квасимо та смажимо овес. Це запатентована технологія, яку розробила Сара. Вона перетворює овес на щось схоже на смак какао», — пояснив доктор Маркварт. 

Інший інгредієнт, призначений для заміни какао-масла, отримують за допомогою точної ферментації.

Як сировину Planet A використовує патоку (що є відходами від виробництва цукру). Патока живить олійний штам дріжджів, здатний виробляти еквівалент какао-масла.

ЗМІШУВАННЯ ДВОХ ІНГРЕДІЄНТІВ ДОЗВОЛЯЄ ОТРИМАТИ ШОКОЛАД БЕЗ КАКАО. Альтернативи темному та білому шоколаду також розглядаються.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: