Догори
Дати відгук

Німецькі дієтологи назвали кращу їжу для судин та зниження холестерину

Що їсти, аби холестерин залишався у нормі, рекомендують фахівці німецького центру Musenhof Kliniken у Баварії.

2 хв на прочитання22 Вересня 2022, 06:50
Поділитись:

Як відомо, підвищений рівень холестерину в крові загрожує серйозними наслідками для здоров'я - порушення балансу ліпопротеїдів високої щільності та низької щільності провокує атеросклероз та його можливі наслідки у вигляді інфаркту та інсульту. Що їсти, аби холестерин залишався у нормі, рекомендують фахівці німецького центру Musenhof Kliniken у Баварії.

Щоб нормалізувати ліпідний обмін, важливо зменшити у раціоні харчування кількість продуктів із вмістом тваринних жирів та простих вуглеводів. Акцент слід зробити на клітковину, складні вуглеводи, а також білок і поліненасичені жири.

Гречнева крупа

 

"За допомогою даного харчування ви легко зменшите вагу і мінімізуєте хронічне запалення в організмі", - зазначили терапевти та дієтологи медичного центру Musenhof Kliniken.

Серед круп при високому холестерині перевагу краще віддати гречці та пшонці. Кардіолог центру Анна Беккер зазначила, що підтримці здоров'я серця та судин, зокрема, сприяють крупи з низьким глікемічним індексом. До списку потрапили гречка, вівсянка (або геркулес) та ячна каша. Будь-яку з них рекомендується їсти щодня. За бажання їх можна їсти навіть кілька разів на день, уточнила кардіолог.

Продукти для зниження холестерину та чистих судин

Морська риба

Цільнозерновий хліб

Макаронні вироби із твердих сортів пшениці

Лляна олія

Нежирні сири

Темний шоколад

А ось манну крупу та білий рис із раціону краще прибрати при підвищеному холестерині, зазначають медики.

Серед інших продуктів, від яких краще відмовитися, - деякі кисломолочні продукти (жирні сорти сиру, вершки, сметана, жирне морозиво, вершкове масло), жирна риба та м'ясо, концентровані м'ясні бульйони, газовані води, мед. Виключити також рекомендується банани та родзинки.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.