Догори
Дати відгук

Німеччина відмовляється від різдвяної ілюмінації

1 хв на прочитання13 Грудня 2019, 15:11
Поділитись:

Більше половини німців настільки глибоко перейнялися ідеями енергозбереження, що готові відмовитися від різдвяної ілюмінації. Як свідчить опитування інституту YouGov, 57% жителів Німеччини згодні не запалювати вогні на новорічних ялинках або, принаймні, робити це якомога рідше, якщо такий аскетизм допоможе справі збереження клімату.

Найсвідоміші громадяни — 11% — готові відмовитися від гірлянд у себе вдома вже в цьому році, ще 10% можуть піти на такі жертви в майбутньому. Зате 35% німців заявили, що ні за що не збираються позбавляти себе свята — ні зараз, ні потім. Порівну розділилися думки німців і з приводу вуличного підсвічування: 44% виступили за, 44% — проти.

Тим часом багато країн експериментують з альтернативними способами ілюмінації. Так, співробітники океанаріуму в американському місті Чаттануга змогли підключити новорічну ялинку до електричного угрю. Як пише The Guardian, мешканець акваріума на прізвисько Мігель Ваттсон, здатний генерувати струм напругою до 860 вольт, став місцевою знаменитістю. У риби навіть є свій мікроблог в Twitter, де опубліковано відео мерехтливої ялини. В Японії ще в 2008 році вугор з префектури Гіфу став джерелом енергії для святкової гірлянди.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.