Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Незавершені справи тягнуть енергію: лайфхак, який допоможе це припинити

Незавершені справи тягнуть енергію: лайфхак, який допоможе це припинити

Викреслюючи зі списку незавершених справ рядок за рядком, можна відразу відчути полегшення і приплив енергії.

2 хв на прочитання29 Травня 2023, 21:39
Поділитись:

Ви помічали, що незавершені справи і невирішені завдання тягнуть з нас енергію, пригнічують, псують настрій? Експерт із наведення порядку Тетяна Дубинська пояснює, що, коли ми про щось думаємо, у мозку виникає ділянка збудження чи відразу багато таких ділянок.

«Можна порівнювати наш мозок із комп'ютером. Що більше програм відкрито, то повільніше він працює і починає підвисати. Незавершені справи — це запущені програми, які займають наші думки і забирають цим самим місце й енергію в нових справ», — говорить вона.

Що можна зробити в цій ситуації? Потрібно їх закрити, радить експерт.

Для цього потрібно:

1) Виписати всі незавершені справи, які згадаєте, на аркуш паперу в стовпчик. Уже ця дія допоможе розвантажити голову і відчути легкість від того, що не потрібно тримати все в голові і боятися щось забути.

2) Навпроти кожної справи написати перший крок, що потрібно зробити, щоб закрити цю «незавершенку». Простий приклад: поміняти лампочки. Крок 1. Дізнатися, де найближчий магазин, у якому продаються лампочки, і купити їх. Крок 2. Вкрутити нові лампочки.

3) Вибрати зі списку «Перший крок» 5 справ, які можна зробити вже цього тижня, і зробити їх.

Це так звані справи — «жаби», тобто неприємні справи, які Брайан Трейсі та інші гуру ефективності та тайм-менеджменту рекомендують робити (або, як вони кажуть, «з'їдати») як мінімум по одній жабі на день, можна більше.

Викреслюючи зі списку незавершених справ рядок за рядком, можна відразу відчути полегшення і приплив енергії, говорить Тетяна Дубинська.

Також нагадаємо, що «навіть коли ми спимо, речі продовжують висмоктувати нашу енергію, і вранці ми встаємо вже втомленими»: як зменшити речовий шум.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.